Hummus

Hummus (10)

Ingrediënten voor 1 flinke pot
•    200g kikkererwten uit blik
•    1 volle eetlepel Tahin (sesampasta verkrijgbaar in de supermarkt)
•    Sap van 1 limoen
•    Klein scheutje olijfolie
•    1 theelepel komijnpoeder
•    Peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ondertussen alvast het limoensap, de olijfolie en het komijnpoeder in de keukenmachine, blender of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Voeg de uitgelekte kikkererwten hieraan toe. Maal er nu een lekkere hummus van. Proef je vers gemaakte hummus en breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.

In een afgesloten bakje blijft deze hummus een paar dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de hummus eventueel ook invriezen.

 

Ik ben gek op hummus en realiseerde me ineens dat ik zo druk geweest was met het experimenteren met verschillende smaken (geroosterde paprika, zongedroogde tomaten en tuinbonen) dat ik nog helemaal geen naturel hummus had gemaakt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus! Voor onze familiedag van afgelopen weekend maakte ik deze variant. Super lekker en gezond voor op je brood, vooral als je mijn favoriete combi maakt met plakjes avocado, komkommer, rucola, geitenkaas en alfalfa erbij. En ook een lekkere groentedip voor wanneer je op zoek bent naar een gezonde snack.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.