Italiaanse biefstuk salade

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
•    75g rucola
•    ½ komkommer
•    1 puntpaprika
•    6 zongedroogde tomaatjes
•    70g pijnboompitten
•    1 aubergine
•    50g parmezaanse kaas
•    2 biefstukken

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Verdeel de rucola over 2 pastaborden. Snijd de komkommer en de puntpaprika in blokjes en meng door de sla. Snijd de tomaatjes in reepjes en verdeel ook deze over de sla.

Snijd de aubergine in blokjes en leg even aan de kant. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en strooi over de salade.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de biefstuk in circa 4 tot 6 minuten. Verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Ondertussen bak je in dezelfde koekenpan de aubergine in circa 5 minuten gaar. Verdeel over de borden. Terwijl je de aubergine bakt snijd je de parmezaanse kaas in dunne schilfers en strooi je deze over de salade.

Snijd tenslotte de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de borden. Serveer direct.

 

In het voorjaar bedacht ik de Thaise biefstuk salade. Dat is hier thuis zo’n succes dat ik wel eens een variatie wilde maken. Dat werd deze Italiaanse biefstuk salade die ik half augustus bedacht. Super gezond en heel erg lekker. En zo lang er biefstuk in zit wil een salade bij de mannen er toch ook net wat makkelijker in 😉   


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.