«

»

nov 24

Japanse zalm

Japanse zalm (3)

Ingrediënten voor 2 personen:
• 300g zalmfilet
• 400g broccoli
• 1 cm verse gember
• 2 eetlepels rijstazijn
• 2 eetlepels mirin terriyakisaus
• 1,5 eetlepel vissaus
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 75g wasabibollen (nootjes)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de broccoli in roosjes en kook 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Spoel direct af met ijskoud water daardoor behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur.

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Meng de geraspte gember met de rijstazijn, vissaus en zonnebloemolie in een kommetje.

Stamp de wasabinootjes fijn met een vijzel of maal ze fijn in de keukenmachine.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de broccoli roosjes in 2 rijen over de bodem van de ovenschaal. Dep de zalmfilet droog en leg op de broccoli in de ovenschaal. Strooi de fijngestampte wasabinootjes over de zalm heen. Schenk de marinade over de zalm en de broccoli.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de zalm in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gaar.

Serveer met gebakken aardappelen.

Bron: Marleen

 

Gelukkig zijn mijn vriendinnen die ik ken vanuit mijn studie in Tilburg enkele jaren geleden ook allemaal naar Amsterdam en Utrecht verhuisd. Daardoor zien we elkaar nog regelmatig. Aangezien we allemaal van lekker eten houden is dit bijna altijd een belangrijk onderdeel van het programma 😉 We gaan lekker lunchen, borrelen, high tea-en of eten. Alweer een tijdje  terug kwam daarbij dit gerecht op tafel, waar we alle 4 enorm van hebben zitten genieten. Iedereen vroeg het recept en maakte het zelf na, zo ook ik. Dit gerecht heeft heerlijke Aziatische smaken en is ook nog eens gezond. Als jij van Aziatisch eten houdt zou ik je dan ook zeker aanraden deze Japanse zalm snel een keer op tafel te zetten!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>