«

»

dec 30

Kaastruffels

Ingrediënten voor 15 truffels:
•    25g walnoten
•    1 eetlepel cranberry compote
•    50g brie
•    25g pistachenootjes (gepeld en ongezouten)
•    Handje bieslook
•    50g feta
•    ¼ avocado
•    35g zachte geitenkaas
•    20g zwarte sesam

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Als je de cranberry compote zelf maakt dan doe je dit eerst volgens dit recept. Zorg dat deze helemaal is afgekoeld en opgesteven in de koelkast voordat je verder gaat.

Hak eerst de walnoten fijn met de keukenmachine. Zet weg en doe hetzelfde met de pistachenootjes. Maak de keukenmachine schoon.

Doe de brie met de cranberry compote in de keukenmachine en mix kort totdat het goed gemengd is. Vorm met je handen kleine bolletjes door het mengsel te rollen over je handpalm. Haal de bolletjes dor het walnoten kruim en leg op een bord. Je zou er ongeveer 6 truffels uit moeten kunnen halen.

Maak de keukenmachine weer schoon en meng nu de pistache met de feta. Vorm wederom kleine bolletjes met je handen. Hak de bieslook fijn en rol de bolletjes hier doorheen. Je zou er ongeveer 6 truffels uit moeten kunnen halen.  Leg ze bij de brie cranberry walnoot truffels op het bord.

Maak de keukenmachine weer schoon en meng hierin nu de geitenkaas met de avocado. Vorm weer kleine balletjes en rol deze door het zwarte sesamzaad. Je zou hier ongeveer 3 truffels van moeten kunnen maken. Leg bij de andere kaastruffels op het bord.

Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast. Maak dit hapje uiterlijk een paar uur van te voren aangezien de kaastruffels anders kunnen gaan verkleuren.

 

Op kerstavond waren wij lekker thuis met z’n drietjes. Dex eet ’s avonds altijd brood en wij besloten om een hapjesdiner voor onszelf klaar te maken. Naast een paar golden oldies zoals gevulde vijgen en carpaccio van eendenborst bedachten we deze kaastruffels. De 3 varianten samen op een bord zien er super feestelijk uit en ze smaken ook nog eens heerlijk. Wellicht een goed idee voor de jaarwisseling morgen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>