Kersen yoghurt taart

Yoghurt kersen taart met logo

Ingrediënten 1 taart (circa 12 stukken):
Voor de cake:
•    135g fijne kristalsuiker
•    4 eieren, gesplitst
•    2 extra eiwitten
•    60 milliliter olijfolie
•    100 milliliter melk
•    1 vanillestokje
•    150g bloem
•    60g amandelmeel
•    1 eetlepel bakpoeder
Voor de yoghurt mousse
•    4 blaadjes gelatine
•    200ml slagroom
•    50g suiker
•    300ml volle yoghurt
•    Sap van 1/2 citroen
Verder nodig:
•    ½ portie kersencurd of een potje kersenjam
•    Circa 250g kersen voor bovenop

Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).

Begin met het maken van de kersencurd volgens dit recept of vervang dit voor een potje kersenjam.

Ga verder met het maken van de cake. Bekleed een springvorm (doorsnede circa 28 centimeter) met bakpapier.

Splits de eieren en mix de eierdooiers met 110g van de suiker ongeveer 10 minuten totdat het dik, licht van kleur en in volume toegenomen is.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap er met een scherp mesje het vanillemerg uit. Voeg dit samen met de olijfolie en de melk toe aan het eierdooiermengsel en mix totdat alles goed gemengd is.

Zeef de bloem met het bakpoeder en schep samen met het amandelmeel luchtig door het eierdooiermengsel.

Mix in een schone kom met schone gardes de 6 eiwitten met de resterende 25 gram suiker tot zachte pieken. Spatel ongeveer 1/3 deel van de eiwitten door het beslag om het losser te maken. Spatel tenslotte ook de rest van de eiwiten er door.

Schenk het beslag in de vorm en bak de taart circa 50 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer of de taart goed gaar is door er een satéprikker in te steken en te kijken of deze er schoon uitkomt.

Laat de taart in de vorm volledig afkoelen en snijd los. Laat wel in de vorm zitten en bestrijk met de kersencurd.

Pas als de cake volledig is afgekoeld ga je door met het maken van de yoghurt mousse. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de slagroom met de suiker en vanille suiker tot yoghurt dikte. Pers het sap uit de citroen. Verwarm 3 eetlepels van de volle yoghurt (niet laten koken). Knijp de gelatine goed uit en meng met een garde door de verhitte yoghurt totdat de gelatine volledig is opgelost. Spatel nu de rest van de yoghurt, het slagroommengsel en het citroensap erdoor.

Stort de yoghurtmousse op de kersencurd en cake en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

Was de kersen en zet deze op de taart. Snijd in stukken en serveer direct.

 

Ik zei het al eerder deze week, het is weer kersen seizoen en dus gingen er vele ideeën rond in mijn hoofd over wat ik hiermee kon maken. Een van de recepten die ik twee weken geleden probeerde was deze kersen yoghurt taart. Ik nam ‘m mee naar kantoor en dat zorgde voor tevreden collega’s 😉 De cake is luchtig en heeft een volle smaak dankzij het amandel meel, de yoghurt is heerlijk fris en de kersencurd en verse kersen maken ‘m precies zoet genoeg. Een heerlijke taart voor de zomer! Dus nu maar hopen dat ie toch echt snel begint…


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.