«

»

jun 29

Kersencurd

Kersencurd met logo

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
•    350g kersen
•    50g boter op kamer temperatuur
•    150g witte basterdsuiker
•    2 eieren
•    6 eetlepels allesbinder

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Was de kersen, haal de steeltjes eraf en verwijder de pitten.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en de kersen toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 10 minuten inkoken. Haal de kom van het vuur en pureer de kersen in de curd. Zet de kom terug en verwarm verder au bain marie totdat de kersencurd begint in te dikken. Roer tussendoor regelmatig door. Breng aan de kook en bind verder met de allesbinder. Laat nog kort doorkoken. Giet de curd in een pot en laat verder afkoelen. Deze curd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Yes, de kersen liggen weer in de winkel! Heerlijk! Vorige week waren ze ook nog in de aanbieding dus ik kocht meteen 2 bakken. Kersen zijn ideaal voor desserts en om mee te bakken dus ik besloot beide maar meteen te doen. Deze curd maakte zowel onderdeel uit van een dessert als van een cake. Beide recepten krijg je komend weekend van me. Maar deze kersencurd is ook heerlijk voor door je yoghurt of op een eierkoek of plak cake. Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>