«

»

dec 16

Kerstburgers

Kerstburgers-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 ciabatta
• 2 hertenbiefstukken
• 6 eetlepels cranberry compote
• 2 handjes gesneden rode kool
• 4 stukjes zachte geitenkaas
• peper en zout naar smaak

Maak je de cranberry compote zelf? Gebruik dan dit recept. Dit kun je prima al een dag van te voren doen.

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat zeker een kwartier op kamertemperatuur komen.

Doe een scheut olijfolie in de pan en laat goed heet worden. Bestrooi de hertenbiefstuk aan beide kanten met peper en zout. Schroei de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 3 minuten dicht voor een medium garing. Gebruik voor het draaien van het vlees een vleestang en ga er niet in prikken met een vork, dat komt de smaak ten goede.

Wikkel iedere biefstuk in een stukje aluminiumfolie en laat 7 minuten rusten.

Ondertussen snijd je het brood in tweeën. Snijd ieder broodje open en besmeer beide helften met een eetlepel cranberry compote. Verdeel de rode kool hierover. Pak het vlees weer uit en leg op de kool. Verdeel de geitenkaas over de hertenbiefstuk en doe er nog een eetlepel cranberry compote op.

 

Soms kom ik opeens op een nieuw recept. Zo ging het ook met deze kerstburgers. Wij aten burgers en tegelijkertijd was ik in de Kerst Boodschappen aan het bladeren waar iets met wild in stond. Toen dacht ik: kerstburgers! Ideaal voor iedereen die wel lekker wil eten met kerst maar geen zin heeft om uren in de keuken te staan. Of voor als je een keer wild wil eten maar niet zo goed weet wat je er mee aan moet. Dit recept is super simpel maar tegelijkertijd ook heerlijk en bijzonder van smaak!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>