Kerstfudge

kerstfudge-met-logo

Ingredienten voor circa 32 blokjes fudge:
•    220g Tony’s Chocolonely puur 70% chocolade
•    180g Tony’s Chocolonely witte chocolade
•    1 blikje gecondenseerde melk
•    40g ongezouten roomboter
•    Geraspte schil van 1 sinaasappel
•    175g gedroogde cranberries
•    150g bastogne koekjes

Bekleed een brownievorm met bakpapier. Breek de koekjes in stukjes en meng met de cranberries en sinaasappelschil.

Verwarm de boter met de gecondenseerde melk en de chocolade in een pan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren, anders verbrandt dit mengsel! Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de koekjes, sinaasappelschil en cranberries toe. Roer goed door elkaar. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad. Zet de kerst fudge minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Snijd met een scherp mes in ongeveer 25 vierkante blokjes en serveer direct. In de koelkast kun je de fudge een paar dagen bewaren maar dat haalt hij waarschijnlijk niet 😉

 

Zoals ik laatst vertelde bakken we op mijn werk altijd een verjaardagstaart voor de collega die na jou jarig is. Ik maakte dit jaar de stoofpeertjes kwarktaart. Maar Tony’s is de laatste jaren hard gegroeid en inmiddels zijn we met 40 mensen en dan voelt 1 taart toch een beetje weinig. Daarom besloot ik om er nog maar iets bij te maken. Ik had alleen niet heel veel tijd om te bakken dus het moest een simpel en snel recept zijn en idealiter ook nog bruikbaar zijn voor mijn kerstrecepten van dit jaar. En ineens bedacht ik toen deze kerstfudge. De smaakcombinatie van de sinaasappel met de bastogne koekjes, cranberries en chocolade is heerlijk en je komt er echt direct mee in de kerststemming. Ideaal dus voor bij de koffie na het eten van je kerstdiner. Of als onderdeel van je dessert, dat kan natuurlijk ook.  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.