Kip amaranth salade

Kip amaranth salade met logo

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
Voor de dressing en marinade
•    2 eetlepels citroen- of limoensap
•    6 eetlepels Griekse yoghurt
•    1 theelepel mosterd
•    15g basilicum
•    Flinke snuf versgemalen peper
Voor de salade
•    2 kipfilets
•    60g amaranth
•    100g gemengde sla
•    1/2 rode ui
•    200g feta
•    80g granaatappelpitjes
•    4 eetlepels pompoenpitten

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Begin met het maken van de dressing en marinade. Doe alle ingrediënten in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe samen met 2/3 van de dressing in een ovenschaal. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast om te marineren. Heb je hier geen tijd voor? Dan gaar je de kip gewoon meteen. De rest van de dressing bewaar je ook in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gaar de kip in circa 20 minuten in het midden van de oven. Check of de kip goed gaar is want de oventijd kan per oven afwijken.

Snipper de ui en snijd de feta in blokjes.

Rooster de pompoenpitten op matig vuur in een droge koekenpan. Zet even weg tot gebruik.

Pof de amaranth op matig vuur in een koekenpan of wokpan met deksel erop in een klein beetje olijfolie. Blijf erbij om ervoor te zorgen dat het niet verbrand. Het poffen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Meng alle ingrediënten van de salade en verdeel de yoghurt basilicum dressing erover.

 

Vorige week was ik met een vriendin in de sauna. Zij at daar een kip quinoa salade en de inspiratie voor dit recept komt daar eigenlijk vandaan. Sowieso was het hoog tijd voor een nieuwe salade met amaranth aangezien de vorige salade met gepofte amaranth die ik plaatste heel vaak door jullie bekeken wordt. De kip in deze salade blijft heerlijk mals door het garen in de oven en dankzij de yoghurt marinade. Verder is het een lekker fris gerecht met een fijne bite door de amaranth en de geroosterde pompoenpitten. Wij hadden nog een klein restje over, wat ik 2 dagen later voor de lunch at en ook koud is deze kip amaranth salade een aanrader. Maar vers gemaakt, wanneer de kip en amaranth nog warm zijn, is dit gerecht op z’n best. 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.