«

»

feb 25

Kipcocktail met mandarijntjes

Kipcocktail met logoIngrediënten voor 4 personen:
•    2 kipfilets
•    1 blikje mandarijntjes á 300g
•    4 handjes gesneden ijsbergsla
•    4 eetlepels mayonaise
•    3 eetlepels ketchup
•    4 eetlepels Griekse yoghurt
•    Flinke snuf versgemalen peper
•    ½ bosje bieslook
•    ½ bosje peterselie

Gaar de kipfilet in circa 30 minuten in een pan met water. Laat het water net niet koken. Voeg voor extra smaak groentes toe en trek meteen een eigen gemaakte bouillon volgens dit recept. Of voeg een bouillonblokje toe aan het water voor extra smaak aan de kip.

Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng hiervoor de mayonaise, ketchup en Griekse yoghurt in een kommetje. Knip of hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze samen met een flinke snuf versgemalen peper toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat van de ingrediënten toe.

Haal de kipfilets uit de bouillon en trek met behulp van 2 vorken uit elkaar totdat je een soort dikke draden over houdt. Voeg de helft van de cocktailsaus toe aan de kipfilet en zet weg tot gebruik. Dit mengsel kan prima een nacht staan, daardoor trekken de smaken goed in.

Laat de mandarijntjes uitlekken en houd er eventueel 8 apart voor de garnering. Voeg de overige mandarijntjes toe aan het kipmengsel samen met nog de helft van de achtergehouden cocktailsaus. Roer alles goed door elkaar.

Verdeel de ijsbergsla over 4 kommetjes of glazen en verdeel hierover vervolgens het kipmengsel. Schep de resterende saus over de glazen en garneer met de achtergehouden mandarijntjes en eventueel wat kruiden. Serveer direct.

 

Deze kipcocktail maak ik al jaren. Mijn moeder maakte het al toen mijn broertje en ik nog jong waren en lang was het ons favoriete voorgerecht. Dit recept is dan zeker ook kidsproof! Maar ook voor volwassenen blijft het een heerlijk fris gerecht wat ook nog eens heel makkelijk te bereiden is. Fijn is ook dat je dit gerecht goed kunt voorbereiden waardoor je vlak voor het serveren bijna geen tijd meer kwijt bent. Ik maak dit ook regelmatig in kleine glaasjes als hapje op een feestje en maak dan meestal voor de afwisseling ook een variant met ijsbergsla en tonijnsalade. Op dezelfde manier kun je van dit gerecht natuurlijk ook een prima amuse maken. Kortom: een echte familietopper bij ons thuis die je zeker een keer moet proberen!


8 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Lucia

    Inderdaad ouderwets maar onwijs lekker.
    Was bij mij ook wel in het vergeet hoekje geraakt eerlijk gezegd, maar nu gaat het weer boven aan het lijstje te maken gerechten.

    1. Sanne Arts

      Wat leuk 🙂
      Ik vergeet ‘m inderdaad ook vaak terwijl het zo’n makkelijk & lekker recept is.

  2. Bernadette

    Ohh ik ben zo blij dat ik dit gevonden heb.. Mijn zus maakte hem vroeger ook en was vergeten wat ze erin deed. Ga hem vandaag maken om weer inderdaad even ouderwets goed te proeven.. Dank je wel

    1. Sanne Arts

      Hahahaha wat ontzettend leuk 🙂
      Ja het is echt een ouderwets lekker recept. Dit was het eerste gerecht wat ik als kind helemaal zelf kon maken en mijn favoriete voorgerecht toen.
      Hopelijk lijkt deze op die van je zus!

  3. Helga

    Ik wil alleen maar even zeggen dat ik heel erg blij ben met jou en jouw site. Dank je wel en alvast hele fijne feestdagen gewenst. Gr. Helga

    1. Sanne Arts

      Wat ontzettend lief van je :)!!
      Jij ook hele fijne feestdagen!!
      Groetjes, Sanne

  4. Betty

    Wat leuk… ik maakte dit altijd als salade op een vers broodje als het in de zomer te warm is, of op vakantie. Ik deed er wel altijd een snuf kerriepoeder bij voor wat meer pit………. Alleen als je het dan als hoofdmaaltijd maakt heb je erg veel kip nodig, want het is zó lekker dat iedereen wel 2 broodjes dik belegd lust. Dus voortaan: lievelingsvoorgerecht! Zo zie je maar hoe een simpele tip ook nog kan leiden tot superbezuiniging haha…. Dank je wel!

    1. Sanne Arts

      Hahaha wat een grappig verhaal 🙂
      Klinkt inderdaad ook heerlijk als hoofdgerecht, daar had ik dan nog nooit aan gedacht!
      Dus jij ook bedankt voor de tip!
      Ik wil nog een keer zelf kipkerrie salade maken dus dan ga ik vanuit dit recept eens verder experimenteren met kerriepoeder.

Laat een reactie achter op Sanne Arts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>