Knolselderij puree

knolselderij puree (1)

Ingrediënten voor 2 personen
•    1/2 knolselderij
•    2 tot 3 kruimige aardappelen
•    1 eetlepel Griekse yoghurt
•    1 theelepel mosterd
•    Versgemalen peper

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Weeg de hoeveelheid knolselderij blokjes af (bij mij was dit 160 gram). Schil de aardappelen en snijd in blokjes van vergelijkbare grootte dan de knolselderij. Je gebruikt evenveel aardappel als knolselderij dus weeg dit ook af. Afhankelijk van de grootte van je aardappels gebruik je er waarschijnlijk 2 of 3. Kook in ruim water met een snuf zout zo’n 20 minuten totdat de aardappelen en knolselderij zacht en gaar zijn. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Voeg de Griekse yoghurt, mosterd en peper toe en stamp verder tot een smeuïge puree. Garneer eventueel met een takje selderij.

 

Ik vind het heerlijk dat de herfst is begonnen. Natuurlijk baal ik af en toe ook van de regen, vooral als ik als een verzopen kat op kantoor aankom 😉 Maar de producten van de herfst zijn heerlijk en mijn hoofd is op dit moment dan ook een soort snelkookpan die overkookt van de lekkere ideeën en recepten. Voorlopig kom je hier dus nog wel een aantal herfst toppers tegen. Ook ben ik al druk aan het nadenken en experimenteren voor kerst dus de komende tijd zul je ook wat ingewikkeldere recepten tegen komen op mijn blog. Maar goed, eerst de herfst dus nog. Knolselderij is een heerlijke herfstgroente. Voorheen wist ik nooit zo goed wat ik er mee moest doen maar vorig jaar at ik ergens een knolselderijpuree en dacht, dit moet ik ook kunnen maken. Na even googlen bleek de verhouding 1 op 1 een goede dus daar ging ik mee aan de slag en daar kwam deze lekkere puree uit voort. Lekker bij een stukje rood vlees of in combinatie met paddenstoelen. Vind jij knolselderij ook zo heerlijk bij de herfst passen? Hier vind je ook een lekker recept voor knolselderij soep. Daar kun je dan mooi die andere helft van de knolselderij in gebruiken 😉 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.