Knolselderij soep met paddenstoelen

Knolselderij soep met paddenstoelen met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1/2 knolselderij
•    2 uien
•    0,75 liter bouillon
•    200 ml kookroom
•    200g paddenstoelenmelange (ik gebruikte de herfstmix van AH)
•    25g selderij

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snipper de uien.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui circa 5 minuten, totdat hij glazig is. Schep regelmatig om. Voeg de knolselderij toe en bak nog 2 minuten mee.

Schenk de bouillon en de kookroom bij de ui en knolselderij en laat 20 minuten sudderen op laag vuur. Let op dat de soep niet gaat koken.

Hak ondertussen de paddenstoelen in reepjes en bak circa 5 minuten in olijfolie op hoog vuur. Hak of knip de selderij fijn.

Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper. Verdeel de soep over 4 kommen of soepborden, schep de paddenstoelen erop en bestrooi met de selderij.

Serveer eventueel met wat brood met zelfgemaakte kruidenboter.

Bron: Allerhande

 

Toen ik nog bij C1000 werkte en ook regelmatig op het Jumbo kantoor te vinden was, ging ik wel eens lunchen bij familie in Veghel. Mijn tante maakte toen een keer deze soep en verwees mij naar Allerhande voor het recept. Nu de herfst weer in volle gang is en de knolselderij en paddenstoelen dus weer volop in de winkel liggen vond ik het wel weer eens tijd om dit recept te maken. Het is een gerecht met lekker aardse herfstsmaken. Heerlijk! Ik ben er in ieder geval gek op! Eigenlijk is dit het perfecte gerecht om lekker bij op te warmen nadat je een herfstbui over je heen gekregen hebt. Geen idee wat je met de andere helft van de knolselderij moet doen? Daar kun je deze lekkere knolselderij puree mee maken óf, nog beter, deze knolselderijgratin met amandel manchegokruim.

Wil je dit recept suikervrij maken? Maak de bouillon helemaal zelf (dus zonder bouillonblokje).


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.