Knolselderijgratin met amandel manchegokruim

knol gratin (27)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1/2 knolselderij
•    50g amandelen
•    70g manchego
•    1 teen knoflook
•    half bosje peterselie
•    100ml slagroom

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Rooster de amandelen in een koekenpan totdat ze net beginnen te kleuren. Maal ze fijn in keukenmachine samen met de manchego, knoflook en peterselie en voeg peper naar smaak toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Maak de knolselderij schoon en snijd in dunne plakken van circa een halve centimeter dikte. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook hierin de knolselderij zo’n 5 minuten en giet af.

Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter en bestrijk met 1/3 van de slagroom. Leg hierop 1/3 van de knolselderij gevolgd door 1/3 van het amandel manchegokruim. Herhaal dit 2 maal zodat je boven een laagje amandel manchegokruim hebt.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de gratin in circa 20 minuten goudbruin.

Geïnspireerd op: delicious. december 2014 deel 1

 

Alle ingrediënten van dit recept vind ik erg lekker dus dat ik deze knolselderijgratin met amandel manchegokruim een keer wilde proberen stond vast. Het leek mij wel een goed bijgerecht voor kerst dus ik wilde niet te lang wachten met maken. Gisteren had ik de tijd en schoof ik deze gratin dan ook de oven in. Het resultaat is een heerlijke gratin met een knapperig en zeer smaakvol korstje. Echt een aanrader met bijzondere smaken en zo simpel om te maken. Je gaat dit recept dan ook terugvinden in mijn kerstmenu’s die vanaf donderdag online komen. Maar ook buiten de kerst is dit een heerlijk gerecht, serveer met een stukje vlees of vis en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.