«

»

sep 01

Krabrolletjes

Krabrolletjes-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    6 rijstvellen
•    5 kingcrab poten
•    1/3 komkommer
•    1 avocado
•    sap van een halve limoen
•    1 handje basilicum
•    Voor erbij: mango chutney

Maak de mango chutney volgens dit recept. Voeg er eventueel nog een rode peper aan toe voor een wat intensere smaak, dat is lekker bij deze krabrolletjes.

Verwijder het vlees uit de krab poten en bak dit heel kort even aan in de koekenpan.

Snijd de komkommer in lange dunne reepjes en doe hetzelfde met de avocado. Besprenkel de avocado stukjes met het limoensap om verkleuren te voorkomen.

Neem een rijstvel en week dit even kort in warm water (zie ook de aanwijzingen op de verpakking). Leg het vel op een bord en beleg een stukje onder het midden met de krab, komkommer en avocado stukjes en strooi hier wat basilicumblaadjes overheen. Laat hierbij de zijkanten vrij. Rol de onderkant van het rijstvel over de vulling heen en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het rijstvel nu verder op.

Herhaal dit voor de overige rijstvellen. Leg minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven, een dag kan ook. Halveer de rolletjes en serveer er 3 halve rolletjes per persoon samen met de mango chutney.

 

Toen wij een tijdje terug tonijnrolletjes aten was het originele plan eigenlijk om krabrolletjes te maken. Ik moest alleen de krab de avond zelf nog halen en kon alleen krab uit de vriezer vinden of meteen een hele en dat vond ik een beetje teveel van het goede. Destijds maakten we daarom de tonijnvariant. Maar het idee voor krabrolletjes bleef in mijn hoofd zitten en na het zeer geslaagde experiment met de langoustines onlangs werd de drempel om eens krab te proberen meteen een stuk lager. Zo gezegd zo gedaan en het kraken van de scharen en het verwijderen van het vlees ging eigenlijk super goed. Deze rolletjes zijn een heerlijke smaakcombinatie en de basilicum zorgt voor een verrassende touch. In combinatie met de mango chutney heb je hiermee een heerlijk voorgerecht maar ook als borrelhapje zullen deze rolletjes niet misstaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>