Krokante kikkererwten

Krokante kikkererwten-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    1 blik kikkererwten á 200g (uitlekgewicht)
•    1 eetlepel olijfolie
•    1 theelepel garam masala kruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en beleg een bakplaat met bakpapier.

Meng de kikkererwten met de olijfolie en de kruiden en verdeel over de bakplaat.

Bak de kikkererwten in circa 30 minuten in het midden van de oven mooi bruin en krokant.

 

Dit is eigenlijk een gezond maar minsten zo lekker alternatief voor de Nederlandse borrelnootjes. Deze krokante kikkererwten zijn zo gemaakt (de oven doet het meeste werk) en je kunt eindeloos variëren met de kruiden die je gebruikt. Zo is dit ook erg lekker met Ras el Hanout of Za’atar kruiden of gewoon pikant paprikapoeder. Ze zijn heerlijk als gezond hapje op een feestje maar ook een prima verantwoord tussendoortje voor op je werk.


2 reacties

    • Laura op 18/09/2017 om 20:36
    • Reageer

    Wij vonden ze een beetje flauw van smaak en toen ze net uit de oven kwamen waren ze lekker knapperig, maar toen ze even stonden voordat het feestje begon waren ze helemaal taai.
    Helaas, het idee was wel leuk!

    1. Jammer dat ze tegenvielen!
      Het recept is al een oudje maar als ik het me goed herinner hebben wij ze idd meteen opgegeten. Zal ik na mijn vakantie nog even aanpassen in het recept.
      Qua flauwheid ligt het denk ik ook aan welke kruidenmixje gebruikt maar ik eet zelf altijd heel weinig zout dus vind het al snel goed. Uiteraard kun je zout naar smaak toevoegen. Kan eventueel ook nog na het bakken in de oven!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.