Kruidnoot witte chocolade brownies

Ingrediënten voor circa 16 brownies:
•    150g ongezouten roomboter
•    150g pure chocolade
•    2 eieren
•    225g suiker
•    100g bloem, gezeefd
•    100g kruidnootjes
•    100g witte chocolade

Begin met het maken van het browniebeslag. Smelt de boter met de pure chocolade in een pannetje. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag. Zet het beslag een half uurtje in de koelkast. Dit hoeft niet persé maar door dit te doen krijg je lekker smeuïge brownies.

Verwarm intussen de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed een brownievorm met bakpapier. Snijd de witte chocolade in stukjes van circa 0,5mm bij 0,5mm. Meng de chocolade met de kruidnootjes. Spatel dit vervolgens door het beslag en doe het beslag in de vorm.

Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat volledig afkoelen.

 

Okay, Sinterklaas komt volgende week pas in het land maar vandaag ben ik jarig en Sinterklaas is mijn favoriete feestdag van het jaar. Reden genoeg dus om alvast een receptje te delen wat je volgende week voor de intocht kunt maken Deze kruidnoot witte chocolade brownies combineren the best of all worlds. Denk witte chocoladekruidnootjes en denk smeuïge brownies. Stop die 2 samen in 1 recept en dit is je eindresultaat. Calorierijk en ongezond? Ow ja zeker, maar het is die calorieën meer dan waard. Enne als je ze gewoon met genoeg mensen deelt en zelf maar 1 stukje neemt dan kan dat heus geen kwaad!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.