Lam met munt doperwtenpuree

Lam met doperwten munt puree met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    350g lamsbout
•    1 eetlepel lamskruiden
•    200g doperwten
•    2 sjalotjes
•    3 eetlepels olijfolie
•    250ml groentebouillon
•    150ml kookroom
•    5 takjes munt
•    Sap van ¼ limoen
•    Peper & zout

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zorg dat het lamsvlees op kamertemperatuur is. Bestrooi met de kruiden en bestrijk met de olijfolie. Leg in een ovenschaal en bak in circa 25 minuten in het midden van de oven mooi rosé.

Ga verder met het het maken van de puree. Snipper de sjalotjes.. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalotjes goudbruin in circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en wok ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de erwten in 8 tot 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Haal de munt blaadjes van de takjes. Giet de room bij het doperwten mengsel en voeg hier ook de munt blaadjes en het limoensap  aan toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de erwten zacht zijn.

Pureer het doperwten mengsel met een staafmixer tot een smeuïg geheel en laat een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en spuit met een spuitzak in toefjes op de borden. De puree kun je ook koud eten en dus eventueel ook al eerder klaar maken.

Haal het lam uit de oven en snijd in plakken. Verdeel het vlees over de borden. Doperwten munt puree over? Serveer deze er nog los bij.

 

Ik kan niet wachten tot het voorjaar weer begint. En met de dagen die al langer worden en Pasen voor de deur ben ik dan ook al lekker aan het experimenteren met voorjaarsrecepten. Zo maakte ik 2 weken geleden deze heerlijke lam met munt doperwtenpuree. Lam vinden Mark en ik allebei altijd erg lekker en doet mij ook altijd aan het voorjaar denken. De frisse maar tegelijkertijd romige puree versterkt dat gevoel. Nu nog wat meer zon en hogere temperaturen en dan kan het voorjaar echt beginnen 😉  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.