Lasagne met geroosterde groentes

Lasagne met logoIngrediënten voor 4 personen:
•    300g rundergehakt
•    1 ui
•    200ml slagroom
•    6 eetlepels rode pesto
•    2 tomaten
•    2 puntpaprika’s
•    1 courgette
•    1 aubergine
•    1 pak volkoren lasagnebladen
•    150g kaas

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Wanneer je de pesto zelf maakt begin je daarmee volgens dit recept. Dit kun je al een dag of zelfs meerdere dagen van te voren doen. Snijd de tomaten in kwarten en pureer ze met de staafmixer. Voeg de slagroom en rode pesto toe. Pureer tot een gladde saus.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Snijd de uiteindes van de courgette en snijd in de lengte in 3 tot 4 plakken. Verwijder het kroontje van de aubergine en snijd ook deze in de lengte in 3 tot 4 plakken. Rasp de kaas.

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en grill hierin de halve puntpaprika’s en de plakken courgette en aubergine. Leg de gegrilde groentes even weg op een bord tot gebruik.

Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg tenslotte de tomatensaus toe en verwarm deze even mee.

Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakken courgette op de bodem van de ovenschaal en schenk hier ongeveer 1/3 van de saus met het gehakt overheen. Beleg met lasagnebladen. Nu leg je de plakken aubergine op deze bladen en verdeel je hier wederom 1/3 van de saus overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Tenslotte verdeel je de halve puntpaprika’s over de lasagnebladen en schenk je de rest van de saus er over. Bestrooi met de resterende geraspte kaas.

Gaar de lasagne in circa 30 minuten in het midden van de oven.

 

Onlangs bedacht ik me dat er op mijn blog nog helemaal geen recept voor lasagne staat. Best gek want vroeger was dit mijn lievelingseten en nog steeds eet ik het graag! Ik moet wel zeggen dat het tegenwoordig niet meer zo vaak op tafel staat hier omdat ik er vaak niet aan denk. Maar vorige week kwamen er vrienden bij ons eten en vond ik het hoog tijd om weer eens lasagne te maken en deze ook maar eens op de foto te zetten voor mijn blog 😉 Het resultaat was deze heerlijke lasagne met gegrilde groentes. Uiteraard kun je je eigen favoriete groentes gebruiken. Zo had ik ‘m nog niet eerder gemaakt, maar wij vonden ‘m erg lekker dus deze gaat nog wel een keer in de herhaling. En het fijne van een lasagne is dat bijna iedereen het lekker vindt, dus een tafel vol blije eters 🙂


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.