Limoenvis uit de oven

Limoenvis uit de oven met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 stukjes kabeljauwhaas (of andere witvis)
•    Sap van 1/2 limoen
•    1 eetlepel naturel roomkaas (bijv. Philadelphia)
•    1 theelepel Provençaalse kruiden
•    1 theelepel groene pesto
•    Peper en zout naar smaak
•    2 handjes geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal in met olijfolie of boter.

Wanneer je de pesto zelf maakt, doe je dat volgens dit recept (dat kan al ruim van tevoren).

Meng het limoensap met de roomkaas, kruiden en groene pesto tot een egale massa. Schenk de helft van deze marinade in de ovenschaal en leg de vis erin. Nu schenk je de andere helft van de marinade erover. Laat eventueel een half uurtje intrekken in de koelkast en schep daarna zoveel mogelijk van de marinade weer over de vis.

Bestrooi met de kaas en gaar de vis in circa 25 minuten in het midden van de oven.

 

Sinds we in ons nieuwe huis wonen is maandagavond eigenlijk mijn vaste sportavond. Bijna altijd is het dan zo dat Mark kookt aangezien hij eerder thuis is dan ik. Ideaal om hongerig thuis te komen en meteen aan tafel te kunnen schuiven. En gelukkig kan Mark heerlijk koken! Een paar weken geleden had hij op een van die avonden een beetje geëxperimenteerd met wat restjes die nog in de koelkast lagen. Daardoor ontstond dit recept voor limoenvis uit de oven. Super lekker en ook nog eens heel eenvoudig om te maken! Dit moest ik delen op mijn blog! En dus aten we het in het daaropvolgende weekend nog een keer zodat we konden opschrijven wat erin ging en een foto konden maken. Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als wij!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.