Limoncello taart

Ingrediënten 1 taart (circa 8 tot stukken):
Voor de bodem:
•    250g cantuccini
•    125g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
Voor de vulling:
•    8 blaadjes gelatine
•    2 citroenen
•    150 milliliter limoncello
•    500g magere kwark
•    250g mascarpone
•    175g witte basterdsuiker
Ter decoratie (optioneel):
•    Vers geklopte slagroom
•    Schijfje citroen

Begin met het maken van de bodem. Bekleed een springvorm (doorsnede circa 18 centimeter) met bakpapier. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en meng met de koekjes. Druk dit mengsel met de bolle kant van een lepel op de bodem van de springvorm en zet weg in de koelkast om iets op te stijven.

Ga verder met de vulling. Week de gelatineblaadjes in water. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit.

Doe het citroensap samen met de rasp en de limoncello in een pannetje en verwarm totdat het net niet kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Mix ondertussen de kwark met de mascarpone en de witte basterdsuiker tot een glad mengsel. Voeg hier het limoncello mengsel aan toe.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de bodem in de springvorm. Schraap de kom goed uit met een deegschraper. Zet de limoncello taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig de vorm van de taart door deze eerst aan de zijkanten los te snijden. Garneer eventueel met een plakje citroen en toefjes slagroom.

Bron: mama

 

Eind juli aten wij bij mijn ouders lasagne. Mijn moeder had daarbij een dessert in stijl gemaakt, namelijk deze heerlijke limoncello taart. De bittere cantuccini koekjes zijn een top combinatie met de frisse citrus smaken. Je kunt ‘m uiteraard ook heel goed maken als reguliere taart maar door de frisse smaken is hij ook uitermate geschikt als dessert. Dan moet je er natuurlijk wel maar kleine puntjes van snijden anders is het wellicht wat veel na een maaltijd.   


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.