Linzenburgers

Linzenburgers-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de burgers
•    100g linzen
•    1/3 bosje peterselie
•    1/4 bosje bieslook
•    1 eetlepel komijn
•    1 eetlepel versgemalen peper
•    1 eetlepel olijfolie
•    2 volkoren beschuiten
Voor erbij
•    1/2 Turks brood
•    2 handjes rucola sla
•    1 avocado
•    1 portie baba ganoush met granaatappelpitjes

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en dep eventueel nog een beetje droog. Hak de kruiden fijn en verkruimel de beschuiten.

Pureer de linzen samen met de kruiden en de olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer. Kneed het beschuitkruim er daarna doorheen. Verdeel het linzenmengsel in twee gelijke delen en vorm hier burgers van. Leg de burgers op een bord afgedekt met plasticfolie minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven, een dag kan ook.

Maak de baba ganoush volgens dit recept. Ook dat kun je een dag eerder al doen, of je koopt natuurlijk gewoon kant en klare baba ganoush en voegt daar wat granaatappelpitjes aan toe.

Bak de burgers in een koekenpan in circa 5 minuten per kant gaar. Snijd ondertussen het brood open en besmeer aan beide kant met de baba ganoush. Verdeel de sla over de broodjes. Snijd de avocado in plakjes en verdeel over de sla. Leg tenslotte de burgers op het brood en serveer direct.

 

Voor iedereen die mijn site regelmatig leest zal dit niet nieuw zijn, maar we love burgers! We eten ze bijna iedere week wel. Een beetje variatie kan daarin geen kwaad maar eigenlijk gaan we wel altijd voor een vlees variant. Toch wilde ik wel eens proberen om zelf een vega burger te maken. Eerder dit jaar maakte ik zelf falafel en ik besloot dat recept als uitgangspunt voor de burgers te nemen. Dat bleek gelukkig heel goed te kunnen! Ze waren erg lekker. Al moet ik wel bekennen dat ik persoonlijk toch meer fan ben van de falafel dan van deze burgers. Goed om te weten: vergeleken met een vleesburger zijn ze vrij zacht qua structuur. Mark wilde natuurlijk wel graag vlees dus die at dezelfde combinatie van brood en dips maar dan met een lamsburger erbij. Ook echt een aanrader!


2 reacties

  1. Deze ga ik zeker een keer maken. Het recept staat al op mijn pinterest.

    1. Leuk 🙂 Dank je wel!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.