Luxe passievruchtenmousse

Passievruchtenmousse-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    6 passievruchten (+ evt. 1 extra ter garnering)
•    1,5 blaadje gelatine
•    25g suiker
•    200 milliliter slagroom
•    8 eetlepels cake- of koekkruimels
•    8 eetlepels passievruchtencurd

Begin met het maken van de passievruchtencurd volgens dit recept. Dit kun je al een dag of zelfs enkele dagen eerder doen want de curd blijft circa 3 weken goed in de koelkast. Pas wanneer de curd volledig is afgekoeld en opgestijfd in de koelkast kun je verder gaan met de rest van het recept.

Halveer de passievruchten en lepel ze uit. Wrijf het mengsel door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Eventueel kun je deze bewaren ter decoratie. Je hebt ongeveer 150 milliliter passievruchtensap nodig. Week de gelatineblaadjes in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop de slagroom lobbig zonder suiker te gebruiken.

Verhit het passievruchtensap met de suiker in een pan en blijf roeren met een garde totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het passievruchtensap en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het passievruchtmengsel (familie maken). Als dit goed gemengd is kun je de rest van de slagroom er luchtig doorheen spatelen.

Neem 4 schaaltjes of glazen en verdeel hierover de cake- of koekkruimels. Schep hier een eetlepel passievruchtencurd op. Verdeel vervolgens de mousse over de schaaltjes. Zet de schaaltjes afgedekt minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel tenslotte weer een eetlepel passievruchtencurd over de mousse. Wanneer je nog een passievrucht ter garnering hebt, snijd je deze in kwarten en leg je een kwart op ieder glas.

 

Twee weken geleden maakte ik deze bombe met witte chocolade en passievrucht. Ik had alleen nog de nodige ingrediënten over: ongeveer de helft van de passievruchtenmousse naar recept van Hap & Tap, wat biscuit en ook nog passievruchtencurd. Ik probeer altijd zo min mogelijk eten weg te gooien en besloot daarom met deze restjes nog een dessert te maken en dat pakte erg goed uit! De mousse is heerlijk fris en een beetje zuur, een perfecte combinatie met de zoete curd en de cakekruimels. Deze luxe passievruchtenmousse is dan ook de ideale afsluiter van een lente of zomer menu. Wil je het jezelf makkelijk maken? Laat dan de passievruchtencurd en de cake/koekkruimels weg en maak alleen de mousse, ook erg lekker.


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hey San! ‘k ga binnenkort passievruchtmousse maken, dus super handig dat jij al een keer geëxperimenteerd hebt en ook nog eens enthousiast was over het resultaat! Mijn idee is om het te bestrooien met chocoladecrumble, daarop een lepel bosvruchten-sorbetijs en wat rood fruit. Benieuwd hoe het uit gaat pakken! (keertje zoiets gegeten in een restaurant)

    Ciao!

    1. Hmmm klinkt heerlijk! Ik moet dit toetje ook maar weer eens maken ja 😊

      1. Het was heel lekker!!!! 1 kleine noot: 6 passievruchten werd geen 150 ml sap (veel minder!), maar het was desondanks wel genoeg om de mousse een lekkere passievruchtensmaak te geven!

        1. Fijn dat ie lekker was! Ja hoebeelheid sap per passievrucht kan altijd veel verschillen (net als de grootte), vandaar dat ik ook afgemeten had hoeveel ml het was. Het is daarom wel handig om een paar passievruchten extra te kopen voor de zekerheid. Aks he die niet nodig hebt zijn ze gelukkig ook heel lekker als tussendoortje of door de yoghurt.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.