«

»

nov 05

Mandarijn maanzaad tulband

Ingrediënten 1 tulband:
•    1 portie mandarijnencurd
•    300g  witte basterd suiker
•    300g roomboter op kamer temperatuur
•    5 eieren op kamer temperatuur
•    150g Skyr
•    300g bloem
•    16g bakpoeder
•    1 mespunt zout
•    75g maanzaad

Begin met het maken van de mandarijnencurd volgens dit recept. Dit kun je eventueel al een dag of zelfs een week van te voren doen. De mandarijnencurd moet helemaal afgekoeld zijn voordat je het kunt gebruiken als vulling.

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een tulband vorm van 24cm doorsnede (inhoud circa 2 liter) in met boter en bestuif met bloem.

Mix de boter met de suiker in ongeveer 4 minuten licht en luchtig. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de eieren al mixend in delen toe aan het boter mengsel. Wanneer het beslag goed gemengd is, voeg je hier ook de Skyr en de mandarijnen curd aan toe. Mix weer goed door.

Tenslotte meng je de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dit in delen toe aan beslag en mix steeds door totdat je een glad beslag hebt. Spatel tenslotte de maanzaadjes er door.

Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Controleer vanaf 55 minuten of de tulband gaar is. Dit kun je doen door er in het midden een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen. Wanneer de cake gaar is haal je de vorm uit de oven. Laat de cake rusten in de vorm. Wanneer de cake loskomt van de vorm, keer je de vorm om op een rooster en laat je de cake daarop helemaal afkoelen.

Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker. Dit gaat het mooist door wat poedersuiker in een theezeefje te doen en met een lepel tegen de rand van het zeefje te tikken boven de cake.

 

Het was al een hele tijd geleden dat ik een tulband gebakken had dus dat werd wel weer eens tijd. Zoals ik gisteren al aangaf wilde ik dit najaar graag wat met mandarijn doen en ben ik dol op maanzaadjes in cake dus het idee voor deze mandarijn maanzaad tulband ontstond al snel. Ik bakte ‘m vorig weekend en nam ‘m mee naar kantoor waar deze cake zeer in de smaak viel. Binnen no time was ie helemaal op en ik hoorde alleen maar goede reacties. Zelf vond ik ‘m ook heerlijk smeuïg en fris en de maanzaadjes gaven een goede bite. Echt een aanrader dus! Enne heb je geen tulband vorm? Verlaag de hoeveelheden dan allemaal in verhouding totdat je werkt met 200g bloem/boter etc., dan past het ook in een reguliere cakevorm.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>