Mango crumble

Mango crumble logo

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de vulling
•    2 rijpe mango’s
•    3 eetlepels lichte basterdsuiker
Voor de crumble
•    80g margarine
•    75g lichte basterdsuiker
•    100g bloem
•    snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal in met margarine.

Begin met het maken van de vulling. Schil de mango’s en snijd in kleine stukjes. Snijd hierbij om de pit heen. Meng de mangoblokjes met de suiker en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.

Vervolgens bereid je de crumble. Snijd de margarine in blokjes en doe in een kom. Voeg de lichte basterdsuiker, bloem en het zout toe en kneed het snel tot een los, kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het mangomengsel in de ovenschaal.

Bak circa 30 minuten in het midden van de oven of totdat de kruimellaag mooi goudgeel en gaar is. Laat even afkoelen tot lauwwarm, dan is deze crumble het lekkerst. Serveer met (plantaardige) dikke yoghurt.

Ik ben gek op crumbles, ze zijn makkelijk te maken, zien er altijd mooi uit en (bijna) iedereen vindt ze lekker. Ook kun je er makkelijk mee variëren: je gebruikt een ander soort fruit en meteen smaakt het heel anders. Meestal maak ik echter deze mango variant. Ik zorg altijd dat de crumble al klaar staat en schuif ‘m dan in de oven als we gaan beginnen aan het hoofdgerecht. Op die manier komt de crumble ongeveer uit de oven als we klaar zijn met eten en kan ie dan nog even afkoelen voordat we verder gaan met het dessert. Ik maakte deze crumble vorige week toen mijn schoonbroertje en zijn vriendin kwamen eten. Zelf sloeg ik het dessert over, want dit is natuurlijk niet suikervrij. Maar dat ik even geen suiker eet betekent natuurlijk niet dat ik geen desserts meer serveer aan mijn gasten 😉 Wil je een beetje variëren? Voeg dan eens een keer amandelschaafsel aan het crumble deeg toe of wat kardemom of breng de mango verder op smaak met een beetje stemgember.


4 reacties

Naar het reactie formulier

    • Lucia op 25/01/2015 om 08:21
    • Reageer

    Simpel te maken, en dan toch iets speciaals op tafel. Lekker hoor. Gaat zeker bij mijn favorieten.

    1. Leuk om te horen Lucia 🙂 Hopelijk vind jij ‘m net zo lekker als ik!

  1. Zooo lekker!

    1. Ja zeker, binnenkort mag ik weer 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.