«

»

sep 02

Mango jam

Ingrediënten voor 1 pot:
•    2 kleine mango’s
•    3 eetlepels geleisuiker

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine met hakmolentje nodig.

Schil de mango’s en snijd in blokjes. Pureer met de staafmixer tot een dikke puree. Doe de mangopuree in een steelpan en verwarm het fruit op laag vuur totdat het bijna begint te koken.

Voeg nu de geleisuiker toe en kook de jam nog circa 1 minuut door. Schenk nog warm in een grote pot en draai het deksel op de pot. Zet ongeveer 5 minuten op z’n kop. Draai om en laat verder afkoelen op het aanrecht. Bewaar de jam vervolgens in de koelkast.

 

Voor een etentje begin augustus bedacht ik een dessert (morgen online) waar ik een mango vulling in wilde gebruiken. Meestal ga ik dan voor een curd maar ik besloot dit keer nog eens zelf jam te maken. Net iets simpeler en sneller. Van mij hoeft zelfgemaakte jam niet super zoet te zijn en de mango’s zijn natuurlijk ook al wat zoet van zichzelf dus ik besloot maar zeer beperkt suiker toe te voegen. Maar je kunt hier natuurlijk een beetje mee variëren naar je eigen smaak. De mango jam blijft in de koelkast wel een paar weken goed, door het op z’n kop zetten en weer terugdraaien zuigt het deksel van de pot zich vacuum en dat zorgt voor een langere houdbaarheid.  


1 ping

  1. Gerimpelde mangojam | k:)dootje

    […] *recept van Uit de pan van San […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>