«

»

okt 17

Mango yoghurt taart

Mango yoghurt taart (25)

Ingrediënten 1 taart (10 stukken)
Voor de bodem
•    150g bastogne koekjes
•    100g digestive biscuitjes
•    125g ongezouten roomboter
Voor de mango vulling
•    425g mangopuree (hiervoor heb je 1 tot 2 mango’s nodig)
•    5 blaadjes gelatine
Voor de yoghurt mousse
•    7 blaadjes gelatine
•    400ml slagroom
•    100g suiker
•    1 eetlepel vanille suiker
•    600ml volle yoghurt
•     Sap van 1 citroen

Begin met het maken van de bodem. Bekleed een springvorm (doorsnede circa 30 cm) met bakpapier en vet in met boter. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Ga verder met de mango vulling. Snijd de mango in stukjes en pureer met een staafmixer. Week de gelatine blaadjes 10 minuten in een kom met koud water. Verhit 1/3 van de mangopuree (niet laten koken). Knijp de gelatine goed uit en meng met een garde door de verhitte mango puree totdat de gelatine volledig is opgelost. Roer nu de rest van de mangopuree erdoor en zet even weg om af te koelen.

Tenslotte maak je de yoghurt mousse. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de slagroom met de suiker en vanille suiker tot yoghurtdikte. Pers het sap uit de citroen. Verwarm 3 eetlepels van de volle yoghurt (niet laten koken). Knijp de gelatine goed uit en meng met een garde door de verhitte yoghurt totdat de gelatine volledig is opgelost. Spatel nu de rest van de yoghurt, het slagroommengsel en het citroensap erdoor.

Haal de springvorm uit de koelkast. Schenk de helft van de yoghurtmousse op de bodem en schenk de mangovulling er voorzichtig op. Schenk nu de resterende yoghurtmousse in de springvorm en roer een paar keer voorzichtig door met een vork (hiermee krijgt je een gemarmerde effect). Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron: Rudolph’s Bakery

 

Alweer zo’n heerlijke taart van Rudolph.  Al sinds ik zijn boek heb stond dit recept op mijn “to bak” lijstje. Het leek me erg lekker en deed me een beetje denken aan de kwarktaart met aardbeien of mandarijntjes die het hier thuis altijd goed doen. Afgelopen weekend kregen wij vrienden op bezoek en had ik dus een goede reden om iets lekkers te maken. Eigenlijk was het recept met lange vingers maar ik had nog bastogne (van het mango passievrucht cheesecake ijs) en digestive koekjes (van de rocky road ijstaart) liggen dus besloot die op te maken. Het resultaat was een heerlijke frisse taart met een lekkere krokante bodem. Hij was erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb ook al allerlei variaties in mijn hoofd, bijvoorbeeld met bosvruchten, frambozen of aardbeien. Ik vond het gemarmerde effect in mijn versie een beetje tegenvallen dus roer het echt goed door met de vork om dat wel voor elkaar te krijgen. Ik ben denk ik te voorzichtig geweest.


6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ria

  Ik vind hem er erg aantrekkelijk en lekker uit zien, die ga ik zeker ook een keer proberen

  1. Sanne Arts

   Dank je wel 🙂 Ik weet zeker dat je ‘m lekker gaat vinden!

 2. Janine

  Ik vind de taart er nu juist mooi uit zien……met deze laag mango, van dik naar dun.
  Denk niet dat ik hem te veel zou marmeren.

  1. Sanne Arts

   Dank voor het compliment Janine. Misschien is dit inderdaad mooier, maar iets meer had nog wel gemogen van mij, vooral aan de bovenkant.

 3. Marianne

  Hoi Sanne,
  Deze taart heb ik afgelopen week voor mijn vaders verjaardag gemaakt. Niet met mango, maar met aardbeien. Ook erg lekker! Zag er ook heel mooi uit!
  Ik heb bij de aardbeienvulling 1 blaadje gelatine minder gebruikt dan omschreven. Toen ik deze taart eerder maakte met mango, vond ik de mangovulling te dik van structuur. Misschien persoonlijk…?
  Ik heb een foto naar je moeder ge-appt. Zij zal deze wel aan jou laten zien.
  Groetjes, Marianne (collega van je moeder)

  1. Sanne Arts

   Hoi Marianne,

   Wat leuk om te lezen dat jij de taart ook erg lekker vindt! Met aardbei lijkt mij inderdaad ook heerlijk!! Wat goed dat het ook werkt met 1 blaadje gelatine minder, dat ga ik ook nog een keer proberen 🙂

   Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>