Marrokaanse kabeljauw met bloemkool hazelnoot couscous

Marrokaanse kabeljauw met bloemkool hazelnoot couscous met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 kabeljauw filets
•    95g hazelnoten
•    1 eetlepel ras el hanout kruiden
•    200g bloemkoolroosjes

Voor dit recept heb je een staafmixer met hakmolentje of een keukenmachine nodig.

Verwarm de oven voor op 80 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rooster de hazelnoot licht in een droge koekenpan. Doe deze samen de bloemkoolroosjes en de ras el hanout kruiden in de keukenmachine en hak fijn tot een grove couscous.

Leg de kabeljauw in een ovenschaal en zet dwars op de bakplaat. Leg de hazelnoot bloemkool couscous op het bakpapier ernaast. Verwarm 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de kabeljauw op de borden en bestrooi met de couscous als krokant korstje. Serveer direct.

 

Eind april deden Mark en ik een kookworkshop bij de Librije. Daar aten we als voorgerecht een gerecht waarop ik dit recept baseerde. De kabeljauw wordt super mals door de garing in de oven en de kruidige couscous zorgt voor een heerlijk krokant korstje. Doordat de couscous uit noten en bloemkool bestaat is het vrij licht op de maag en daarmee dus ideaal als voorgerecht. Wij aten deze Marrokaanse kabeljauw met hazelnoot bloemkool couscous echter gewoon als diner en maakten er zoete aardappel frietjes bij.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.