Mediterraans gehaktbrood

Mediterraans gehaktbrood met logo2

Ingrediënten voor 1 gehaktbrood ter grootte van een cake:
•    600g gehakt
•    Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
•    1 sjalot
•    1 teen knoflook
•    70g tomatenpuree
•    1 rode paprika
•    10 takjes tijm
•    15g basilicum
•    150g feta
•    2 eieren
•    2 volkoren beschuiten

Verwarm de oven voor 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Neem het gehakt en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Snipper het sjalotje en pers de knoflook uit. Hak de paprika in kleine blokjes en verkruimel de feta en de beschuiten. Hak de basilicum blaadjes fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.

Kluts de eieren en meng alles met het gehakt. Doe het gehaktmengsel in het cakeblik en strijk dit glad.

Bak het gehaktbrood in circa 40 minuten in de oven gaar. Lekker op een broodje met rucola en mayonaise of in combinatie met aardappeltjes en groente.

 

Zelf gehaktbrood maken stond al tijden op mijn lijstje. En het bleek echt super simpel te zijn. Even alles fijnsnijden, door elkaar husselen en de oven doet het werk! Ik besloot voor dit Mediterraanse gehaktbrood te gaan en dat was me toch lekker! Wij aten het de eerste avond in combinatie met gebakken aardappeltjes en prei met kaassaus en twee dagen later op een broodje als een soort van broodje hamburger. Ook heerlijk! Ik heb nu alweer een idee voor een andere versie dus wordt binnenkort vervolgd…


1 reactie

    • Annelien op 18/11/2019 om 18:12
    • Reageer

    Wat let de tomatenpuree? Wanneer vozg je die erbij?

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.