«

»

okt 25

Mediterraanse quiche

Ingrediënten voor 4 personen:
•    6 plakjes hartige taart deeg
•    200g kipfilet in reepjes
•    1 theelepel sambal oetlek
•    4 eetlepels olijfolie
•    1 aubergine
•    2 puntpaprika’s
•    250g kastanje champignons
•    12 zongedroogde tomaatjes
•    Stukje volkorenbeschuit of eetlepel paneermeel
•    2 eieren
•    1 eetlepel Provencaalse kruiden
•    1 eetlepel Skyr
•    100g zachte geitenkaas
•    Peper en zout naar smaak

Meng de sambal met de olijfolie en roer hier de kipfilet doorheen. Zet minstens een half uur weg om te marineren, langer kan ook.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Snijd de aubergine in blokjes, de puntpaprika’s in stukjes en de champignons in plakjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes.

Verhit een wokpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilet en bak ook de aubergine blokjes hier aan toe. Wanneer de kip gaar is zet je het vuur uit en spatel je de paprika, champignons en zongedroogde tomaatjes hier doorheen zodat alle smaken goed mengen.

Vet een lage taartschaal (doorsnede van circa 30cm, je kunt eventueel ook een springvorm gebruiken, dan worden de randen wat hoger) in met boter. Bekleed de vorm met het hartige taartdeeg en prik de bodem in met een vork. Verkruimel de beschuit en strooi hier over heen.

Schep de vulling in de taartschaal. Kluts de eieren los met Skyr en de kruiden. Verdeel dit over de vulling. Verkruimel tenslotte de geitenkaas hier overheen.

Bak de taart in circa 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met een groene salade.

 

Het was al lang geleden dat wij quiche gegeten hadden. Wel stonden er nog af en toe plaattaarten op het menu maar de quiche was een beetje uit m’n systeem ofzo. Zonde, want we zijn er dol op! Begin september gingen Mark en ik uiteten bij Rijks en kwamen er vrienden in huis om op Dex te passen. Ideaal om dan een quiche te maken, want die had ik al helemaal voorbereid en het restant konden wij maandag mooi de oven in schuiven voor ons zelf. De combinatie van de pittige kip met de zachte geitenkaas en de smaakvolle groentemix was een groot succes. Iedereen vond deze Mediterraanse quiche heerlijk dus die gaat snel weer op tafel komen hier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>