Mexicaanse hotdogs

Mexicaanse hotdogs-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 merquez worstjes
•    4 bruine pistoletjes
•    4 handjes ijsbergsla
•    12 plakjes komkommer
•    1/2 rode paprika
•    6 cherry tomaatjes
•    4 eetlepels Griekse yoghurt of zure room
•    1 portie guacamole
•    2 handjes tortilla chips
•    4 kleine handjes geraspte kaas

Maak de guacamole volgens dit recept.

Snijd de paprika in kleine blokjes en halveer de cherry tomaatjes. Breek de tortilla chips in stukjes.

Bak de worstjes in de koekenpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de pistoletjes open in het midden en besmeer ruim met guacamole. Doe op ieder broodje een eetlepel Griekse yoghurt of zure room. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en paprika over de broodjes.

Leg de worstjes erin en bestrooi met de tortilla chips en kaas.
Kleine tip: hoewel ik hotdogs graag met de hand eet was dat bij deze variant echt een te grote uitdaging en hebben we er toch maar mes en vork bij gepakt…

 

Zoals ik vorige week al schreef bedachten wij tijdens het wandelen en treinen in Japan de nodige recepten. Ook het idee voor deze hotdogs werd daar geboren. Ik ben gek op zo nu en dan een burger of hotdog als avondeten en eet ook graag Mexicaans, dus waarom niet eens die 2 dingen combineren? Zo werden deze Mexicaanse hotdogs geboren. Wij maakten de guacamole extra pittig door de pitjes uit de rode peper er allemaal in te doen en dat was lekker! De yoghurt heb je dan wel echt nodig om het geheel niet te heet te maken 😉 Wij vonden dit experimentje in ieder geval zeer geslaagd dus het zal vast niet lang duren voordat ze weer op herhaling gaan! Al hebben we nog een hele rits andere hotdogs en burgers bedacht om een keer te maken, wordt vervolgd dus…


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.