Mexicaanse quinoa salade

Mexicaanse quinoa salade-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    150g quinoa
•    1 rode paprika
•    1 citroen
•    1 avocado
•    2 tomaten
•    150g maïs
•    150g rode kidneybonen
•    100g chorizo

Wanneer je gedroogde bonen uit de natuurwinkel gebruikt begin je met het maken van de rode kidneybonen. Deze moeten namelijk een aantal uur weken en vervolgens ook lang koken. Je kunt dit overigens ook prima een of twee dagen eerder doen want de bonen kun je gewoon koud toevoegen aan dit gerecht.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de maïs uitlekken. Snijd de rode paprika en tomaten in blokjes. Snijd de chorizo in plakken en vervolgens ook in blokjes. Snijd tenslotte de avocado in blokjes. Voeg alle ingrediënten behalve de citroen samen in een grote kom en meng door elkaar.

Pers het sap uit de citroen en roer dit door de salade. Serveer eventueel met wat tortillachips.

Bron: Marieke

 

Een paar weken geleden ging ik bij een vriendin eten ter ere van haar verjaardag. Ze maakte deze heerlijke Mexicaanse quinoa salade voor mij. Ik vond het echt een topgerecht: lekker van smaak, gezond en het is super snel klaar. Een goede combinatie toch? Gelukkig wilde ze het recept met me delen en mocht ik het ook met jullie delen. Deze salade is super smaakvol en heerlijk fris. Heb je nog een restje over? Dan is dit ook een perfecte lunch voor de volgende dag. Eventueel kun je er ook nog een teentje knoflook aan toevoegen maar ik had de volgende dag een afspraak met een klant en heb dat daarom maar niet gedaan 😉  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.