Mexicaanse tortilla’s

Mexicaanse tortilla's (6)

Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de tortilla’s
•    4 meergranen wraps
•    175g gerookte kip (of kipfilet of rundergehakt)
•    1 rode ui
•    1 rode paprika
•    1 groene paprika
•    100g zwarte bonen
•    150g maïs
•    70g tomatenpuree
•    8 cherry tomaatjes
•    1 eetlepel texmex kruiden
•    2 eetlepels Griekse yoghurt (of crème fraîche of roomkaas)
•    Peper en chilivlokken naar smaak
•    Geraspte kaas naar smaak
Voor erbij
•    1 portie zelfgemaakte guacamole
•    Handje sla
•    Schijfjes komkommer
•    3 eetlepels Griekse yoghurt (of zure room)

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Als je net als ik graag verse bonen gebruikt (o.a. verkrijgbaar bij de natuurwinkel), dan begin je met het bereiden van de bonen. Deze moeten namelijk vaak 24u weken en 1,5u koken. Je kunt dit prima al voorbereiden en 1 of 2 dagen in de koelkast bewaren tot gebruik. Je kunt uiteraard ook bonen uit blik gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snipper de rode ui, snijd de paprika’s en kip in blokjes en halveer de cherry tomaatjes. Verhit een grote wokpan met een klein beetje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui, wanneer deze glazig wordt voeg je de paprika toe. Na circa 2 minuten voeg je ook de kip, bonen en maïs toe. Pureer de cherrytomaatjes met de tomatenpuree met de staafmixer tot een dikke saus. Voeg de saus toe aan het kip groentemengsel en breng op smaak met de texmex kruiden en versgemalen peper en chilivlokken. Voeg de Griekse yoghurt toe om de saus wat romiger te maken. Wanneer de yoghurt goed gemengd is draai je het vuur uit.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Neem een wrap en vul deze met een paar eetlepels van het kip groentemengsel. Rol de wrap op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de overige 3 wraps. Waarschijnlijk houd je nog wat van het kip groentemengsel over, dit kun je prima invriezen en voor een volgende keer bewaren. Bestrooi de wraps met geraspte kaas naar smaak en zet circa 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de wraps een beetje knapperig zijn geworden.

Serveer met zelfgemaakte guacamole, Griekse yoghurt, sla en komkommer.

 

Ik houd van Mexicaans eten en dat staat hier dan ook regelmatig op tafel. Eigenlijk is het dan ook raar dat ik dit recept niet eerder gedeeld heb maar het voelt als zo’n gewone maaltijd dat ik er eigenlijk nooit aan dacht om er een foto van te maken. Heb je moeilijke eters thuis? Je kunt de wraps ook apart op tafel zetten samen met de saus (laat eventueel bepaalde groentes weg uit de saus en serveer die ook los), kaas en andere bijgerechten. Iedereen kan op die manier zijn of haar eigen wraps samenstellen waardoor het voor iedereen lekker blijft. Bak de wraps dan even in een droge koekenpan, daar worden ze lekker knapperig van.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.