«

»

apr 04

Mini pavlova met chocolade en passievrucht

Mini pavlova met chocolade en passievrucht met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    Eiwit van 1 ei
•    Snufje zout
•    33g fijne kristalsuiker
•    30g poedersuiker
•    15g pure chocolade
•    4 flinke theelepels passievruchtencurd

Als je zelfgemaakte passievruchtencurd gebruikt dan maak je deze eerst volgens dit recept. Dit kan ruim van te voren want blijft zeker 3 weken goed in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch).

Neem een vetvrije kom en doe hierin het eiwit met een snufje zout. Klop met de mixer tot een schuim. Wanneer het begint te schuimen voeg je in kleine beetjes de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen. Klop door totdat alle suiker goed gemengd is en je een stevig schuim hebt. Nu spatel je de poedersuiker hier voorzichtig doorheen.

Bekleed je ovenrooster met een vel bakpapier en verdeel het schuim in 2 hoopjes met behulp van een lepel. Droog het schuim 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens nog minstens 2 uur in de oven staan afkoelen zonder dat je de ovendeur tussendoor open maakt (een nacht kan ook).

Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje boven een pannetje met heet water). Let op dat het water het kommetje niet raak. Verdeel met een lepel de chocolade over de pavlova’s (het beste laat je deze nog even op bakpapier liggen zodat eventueel druppels daarop lopen). Laat de chocolade volledig afkoelen en opstijven.

Verdeel nu de passievruchtencurd over de pavlova’s en serveer direct.

 

Het zelf maken van pavlova stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Hoewel dit helemaal niet moeilijk is duurde het toch een tijdje voordat het er van kwam. Maar met de Paasdagen die eraan komen vond ik het wel een geschikt moment om het toch eens te proberen. Het is inderdaad echt super makkelijk om zelf pavlova te maken. Je moet er alleen even geduld voor hebben. Maar het ziet er feestelijk uit, smaakt heerlijk en het kost weinig moeite. Ideaal toch? Het resultaat van deze mini pavlova met chocolade en passievrucht is heerlijk chewy, precies zoals een goede meringue hoort te zijn. Je kunt de meringues prima voorbereiden evenals het bedruipen met de chocolade. De passievruchtencurd doe je er wel pas last minute op want anders heb je kans dat de meringues weer zacht worden en dat is zonde. De rest van de passievruchtencurd kun je overigens heel goed gebruiken in een spectaculaire taart die dit weekend online komt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>