Mini tarte tatin

Mini tarte tatin nabewerkt-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 appels (goudreinetten, jonagold of elstar)
• 4 plakjes roomboterbladerdeeg
• 4 theelepels bruine basterdsuiker
• 2 theelepels golden syrup
• 2 theelepels ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).

Halveer de appels en snijd het klokhuis eruit. Schil de appelhelften.

Vet vier kleine soufflé vormpjes of muffinvormpjes in met een beetje van de roomboter en doe een klein klontje boter in ieder vormpje. Schep hier bovenop een theelepel bruine basterdsuiker en een halve theelepel golden syrup.

Neem de halve appels en vouw ze in een plakje bladerdeeg. Snijd het deeg waar nodig een beetje bij.

Leg de in bladerdeeg ingepakte appels met de appelkant naar beneden bovenop de suiker en goldensyrup.

Bak de mini tarte tatins in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Keer de taartjes om op een bordje en serveer direct. Lekker met een bolletje vanille ijs.

 

Tarte tatin is een klassiek Frans dessert. Zijn deze mini versies niet schattig? En ze zijn ook nog eens super lekker. De boter met de suiker en golden syrup karameliseert in de oven en die heerlijke karamel smaak trekt in de appel en het deeg. Ik maakte dit taartje van een restje bladerdeeg en wat appels die ik nog had liggen toen ik vorig week zin had in iets lekkers. Het is een heel eenvoudig recept wat binnen no time klaar is om de oven in te gaan. Probeer ‘m snel zelf, je zult er geen spijt van krijgen 😉


2 reacties

    • Lucia op 24/11/2015 om 08:07
    • Reageer

    Ze zien er inderdaad lekker uit. En het serveert zo ook wel heel leuk uit in een persoons porties.

    1. Dank je 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.