Monchoutaart in een glas

Monchoutaart in een glas UpS

Ingrediënten voor 4 glazen:
•    125 ml slagroom
•    100g monchou
•    50g witte basterdsuiker
•    1 blik kersenvlaaivulling
•    8 bastognekoekjes

Klop de slagroom zonder suiker bijna stijf. Mix de monchou met de suiker en meng hier vervolgens ook de slagroom door. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Neem 4 glazen en verkruimel 1 bastognekoekje boven ieder glas. Verdeel nu de helft van het monchoumengsel over de glazen en vervolgens de helft van de kersenvlaaivulling. Nu verkruimel je wederom 1 bastognekoekje boven ieder glas. Vervolgens verdeel je de rest van het monchoumengsel en de rest van de kersenvlaaivulling over de glazen.

 

Monchoutaart is een van mijn favorieten taarten maar ik maak ‘m eigenlijk nooit. Dat heeft 1 simpele reden: ik kan die taart nooit mooi snijden. Dan irriteert het me enorm dat ik geen mooie stukjes kan maken en alleen daarom al maak ik de taart vaak gewoon maar helemaal niet. Pas geleden had een collega van me monchoutaart gemaakt voor op kantoor en toen dacht ik ineens aan een van de best gelezen recepten op mijn blog: aardbeien cheesecake in een glas.  Als dat in een glas moet kunnen, dan zou dit met monchoutaart toch ook geen probleem mogen zijn lijkt me? Dus besloot ik het afgelopen zondag tijdens een etentje met vrienden uit te proberen. Het resultaat was een heerlijk dessert wat ook nog eens supersnel klaar is. Je kunt het al helemaal voorbereiden en in de koelkast zetten tot gebruik. De koekjes worden dan wel een beetje zacht. Vind je dat niet zo lekker? Dan maak je wel alvast het monchoumengsel maar zet je het toetje pas vlak voor het serveren in elkaar. Dus zoek jij nog een super snel en lekker dessert voor met kerst, dan is dit recept zeker het overwegen waard!


13 reacties

2 pings

Naar het reactie formulier

    • maria op 12/09/2015 om 23:37
    • Reageer

    Ik gebruik ipv bastognekoeken tarwebiscuitjes.. maakt het minder machtig.

    • Sheila op 14/02/2016 om 08:32
    • Reageer

    Leuk idee monchoutaart in een glas. Monchoutaart is ook mijn favoriet. Misschien een goede tip. Ik doe altijd klopfix in de slagroom. Dan is de slagroom stijver en kun je mooie stukken snijden zonder dat alles in elkaar zakt.

    1. Hoi Sheila,

      Dank je wel voor je reactie!
      Ik doe er inderdaad ook altijd klopfix bij wanneer ik normale monchoutaart maak maar bij mij zakt ie dan toch nog vaak in. Misschien nog eens een extra pakje proberen 🙂

      Groetjes, Sanne

    • sofie bijen op 29/10/2016 om 10:16
    • Reageer

    hoi ik ben sofie bijen ik wil graag weten hoe lang de monchoutaart in glas in de koelkast moet

    1. Je kan m meteen serveren (dus zonder koelkast tijd) en anders zou ik het mengsel maximaal 2 dagen in de koelkast laten staan. Alles daar tussenin is prima.
      De glazen wel pas last minute vullen anders worden je koekjes zacht.

        • geertje op 20/12/2016 om 19:40
        • Reageer

        maar de monchoetaart die maak je ook van te voren dat kan toch ook met dit

        1. Hoi Geertje,

          Zoals in het recept staat kun je het dus wel al van te voren helemaal klaar maken maar dan worden de koekjes wel zacht. Dit gebeurt bij de taart ook al is het in het geval van het toetje nog iets erger aangezien je de koekjes helemaal verkruimeld en er relatief een wat dikkere laag monchou op komt.
          Als je liever knapperige koekjes in je dessert hebt dan maak je wel al alles klaar maar vul je de glaasjes pas vlak voor het serveren.

          Groetjes, Sanne

    • Riekie op 15/06/2019 om 18:52
    • Reageer

    Hallo!
    Dat ziet er heerlijk uit!
    Heb een vraagje: waar heb je de glaasjes gekocht waar de monisou in zit? Ben nl op zoek naar 40 glazen( wil ik gebruiken bij de bakactiviteiten in een ouderencentrum)

    1. Hoi Riekie,
      Dank voor het compliment! Wat leuk dat je er zo veel gaat maken. Het glas op de foto is gewoon een waterglas. Ik heb ze al heel lang maar ze komen geloof ik van de Xenos.
      Succes! Liefs, Sanne

  1. Ik ga het ook eens proberen .
    Is het de monchou roomkaas die je gebruikt ?
    Mvg Kris

    1. Hoi Kris,
      Excuses voor de late reactie, ik heb al maanden niet meer ingelogd op mijn blog en ben nu weer een beetje begonnen met opschonen.
      Benieuwd of je het recept inmiddels al geprobeerd hebt?
      Je kunt het zowel maken met de monchou roomkaas als met bijv. Philadelphia.
      Liefs, Sanne

  2. Lekker!!!
    Had nog 30 gram mascarpone die er ook maar bijgedaan. Had geen bastognekoeken, Maria kaakjes gebruikt. Ook lekker. Had nog een pot amarene kersen van de Lidl. Ook lekker.
    Voor herhaling vatbaar.

    1. Hoi Ria,
      Wat leuk dat te lezen, dank voor je enthousiaste reactie!
      Liefs, Sanne

  1. […] En het lekkerst is natuurlijk het toetje!!!https://uitdepanvansan.nl/monchoutaart-een-glas/ […]

  2. […] De monchoutaart in een glas in na al die jaren nog steeds een van de meest gelezen en waarschijnlijk dus meest gemaakte recepten van mijn blog. Zoals ik toen ook al schreef: ik vind monchoutaart heerlijk maar krijg ‘m zelden mooi gesneden dus ik gebruik liever de succesvolle smaakcombinatie en maak er dan een ander recept van 😉 Ineens kwam ik zo op het idee van deze monchoutaart cupcakes en die waren echt super lekker. Ik kan je dan ook van harte aanraden om dit recept te proberen. […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.