Nectarine kwarktaart

Nectarine kwarktaart-met logo

Ingrediënten 1 taart (circa 10 stukken)
•    500g magere kwark
•    250ml slagroom
•    100g suiker
•    1 zakje vanille suiker
•    1 pak lange vingers
•    5 blaadjes gelatine
•    500g nectarines
•    Eventueel voor de garnering: 1 extra nectarine

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Schil de nectarines (behalve die voor de garnering) en snijd in stukjes. Neem 150 gram van die stukjes en pureer met een staafmixer tot puree. Verwarm de puree in een steelpannetje  totdat deze net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 20 cm) met bakpapier. Beleg de bodem met lange vingers met de gesuikerde kant naar boven. Zorg ervoor dat je de bodem goed vult, dus verkruimel of breek sommige koekjes om de gaatjes op te vullen. Anders heb je kans dat je bodem later in het proces omhoog komt.

Klop in een beslagkom de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.

Voeg de nectarinepuree toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door. Spatel de resterende stukjes nectarine voorzichtig door het kwarkmengsel. Doe dit niet met de mixer, dan gaat het fruit kapot.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de lange vingers. Schraap de kom goed uit met een deegschraper. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig de vorm van de taart door deze eerst aan de zijkanten los te snijden. Garneer met plakjes nectarine.

 

Mijn schoonmoeder to be is gek op kwarktaart. Vorige week was ze jarig en dus bood ik aan om taart voor haar te maken. Aangezien ik graag taarten bak die ik ook nog op mijn blog kan zetten besloot ik voor een nieuwe variant met nectarines te gaan. Het eindresultaat was heerlijk! Sowieso houd ik van kwarktaart omdat die lekker fris en niet zo zwaar op de maag is.  Ben jij niet zo van de nectarines? Probeer dan deze aardbeien kwarktaart eens of ga voor ons originele familierecept met mandarijntjes 🙂  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.