Oatmeal raisin cookies

Oatmeal raisin cookies foto 2

Ingrediënten 16 koekjes
•    155g roomboter op kamer temperatuur
•    144g bloem
•    8g kaneel
•    7g bakpoeder
•    3g zout
•    100g witte basterd suiker
•    40g bruine basterd suiker
•    70g kristalsuiker
•    1 ei
•    155g havermoutvlokken
•    155g rozijnen

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de boter luchtig met een handmixer of in de keukenmachine. Zeef de 3 soorten suiker en voeg bij de boter. Mix een paar minuten zodat het goed mengt.

Voeg het ei toe aan dit mengsel en mix totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zeef de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout en mix ook deze ingrediënten er doorheen (het is best een plakkerig deeg maar dit hoort zo). Voeg tenslotte de havervlokken en rozijnen toe en meng dit nog even kort met de mixer.

Gebruik een ijssknijper, vul deze met het deeg, leg op de bakplaat en druk een beetje plat met je hand. Let op dat je de koekjes voldoende uit elkaar legt (handig is om dit in een raster patroon te doen) want ze lopen nog best wel wat uit. Zorg er voor dat je de ijsknijper steeds ongeveer even vol doet zodat de koekjes ongeveer even groot worden en daardoor mooi gelijkmatig garen.
Oatmeal raisin cookies foto 1
Bak de koekjes in 20 – 25 minuten gaar (met 20 minuten zijn ze nog een beetje chewy, met 25 minuten wat brosser en krokanter). Als de koekjes uit de oven komen lijken ze nog heel zacht of zelfs niet goed gaar te zijn. Dit hoort zo want tijdens het afkoelen worden ze nog harder.

Bron: Bakcursus Bakery Institute Zaandam

 

Een tijdje geleden volgde ik een bakcursus op het Bakery Institute in Zaandam en daar maakten we deze heerlijke oatmeal raisin cookies. Sindsdien is dit mijn favoriete koekjesrecept! De kaneel en bruine basterdsuiker zorgen voor een hele rijke smaak. Deze koekjes zijn zo klaar en je kunt ze prima een paar dagen bewaren. Dit kan het beste in een afgesloten trommel of bakje, dan worden ze niet zo snel zacht. Lekker voor bij de koffie of thee of als onderdeel van een high tea. 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.