«

»

mrt 20

Zo maak je de lekkerste Paasbrunch!

paasbrunch met logo

Komend weekend is het weer Pasen. Voor mij dé ultieme gelegenheid voor een brunch. I love brunch! Vooral als wij een stedentripje maken gaan we bijna altijd bij een leuk tentje uitgebreid brunchen. Als je zelf een brunch maakt kun je volgens mij 2 kanten op: ofwel je maakt één heel uitgebreid ontbijt/lunch gerecht ofwel je maakt een lekker buffetje. Voor Pasen vind ik dat laatste zeer geslaagd. Vorig jaar vierde ik Pasen met mijn familie bij mij thuis. We stonden met z’n allen in de keuken om wat dingetjes te maken en aten deze verdeeld over de ochtend/middag op onder het genot van gezellig bijkletsen en spelletjes spelen. Een heerlijk relaxte dag! Lijkt jou dat ook wel wat? Dan hier een paar tips voor een geslaagde brunch.

Lekker brood mag bij een brunch natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk wat lekkere dingetjes kopen bij de bakker maar wat mij betreft gaat er niets boven zelfgebakken broodjes. Deze meergranenbolletjes zijn zeker een toevoeging op je brunch tafel. Houd jij van zoet? Ga dan voor dit heerlijke rozijnenbrood wat ik zelf vorig jaar maakte voor Pasen. Echt een aanrader! Al zijn deze chocolade– en kaneelbroodjes ook een topper! Wil jij graag een bijzonder hartig broodje maken? Dan is deze foccacia met pesto mijn favoriet. Al zien de caprese broodjes er misschien net wat feestelijker uit en zijn deze ook erg lekker. Vooral in combinatie met een kop soep.

En daarmee komen we op het volgende onderdeel van de brunch: een klein kopje soep is altijd lekker toch? Met Pasen zou ik aanraden te kiezen voor een lekkere voorjaarssmaak en kleur. Ga bijvoorbeeld voor de bleekselderijsoep, die met broccoli, de doperwten variant of een frisse venkelsoep. Al blijft de paprikasoep toch nog steeds mijn lievelings 🙂

Eieren mogen zeker met Pasen natuurlijk ook niet ontbreken. Deze Paaseieren zijn super schattig, heel simpel te maken en ontzettend lekker. Of ga voor een klassieker en maak deze heerlijke gevulde eieren. Bij onze Paasbrunch vorig jaar aten wij deze zalm asperge frittata’s die zeer in de smaak vielen bij iedereen.

Maar je kunt natuurlijk ook een quiche maken. Een goed voor te bereiden gerecht en iets warms bij je brunch is altijd lekker. Ga voor deze 1 persoons versies met brie en spinazie of kies voor deze feestelijke ricotta courgette taart. Het oog wil tenslotte ook wat 😉

Quiche te veel werk? Een salade is ook altijd een goede vulling van je buffet, is lekker licht op de maag en zorgt er voor dat je toch net iets meer groente binnen krijgt. Ga voor deze heerlijke salade met gepofte amaranth, de quinoa met gerookte zalm of de spelt met voorjaarsgroenten. Alle drie heerlijk frisse salades die perfect passen in het beginnende voorjaar.

En last but not least: iets zoets. Bij een brunch hoort naast hartig ook gewoon zoet. Vooral als er geen zoete broodjes op tafel staan en je ook de paaseieren niet gemaakt hebt mag dat eigenlijk niet ontbreken. Je kunt voor een traditioneel brunch gerecht gaan zoals wentelteefjes of pancakes. Maar een lekkere cake of taart kan natuurlijk. Perfect voor Pasen zijn wat mij betreft deze heerlijke torta al limone, lemon poppyseed cake, scones, deze voorjaarsvariant van appeltaart met citroen en meringue of de charlotte russe met frambozen en praline.

Wat is jouw favoriete brunch gerecht?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>