«

»

mrt 27

Paasmenu

Pasen wordt een steeds uitbundiger gevierde feestdag de laatste jaren. Het lijkt steeds meer een soort van Kerst te worden. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar vrolijk aan mee doe, want ik grijp graag ieder excuus aan om lekker uitgebreid te koken en tafelen 😉 Afgelopen Kerst gaf ik jullie 3 menu’s inclusief planning voor het Kerstdiner en die werden heel veel gelezen. Daarom heb ik besloten ook voor Pasen zo’n menu inclusief planning te maken.

Dus hierbij het Uit de pan van San 3 gangen Paasmenu inclusief iets lekkers voor bij de koffie in de middag en een amuse voor een goede start. Ik ben gegaan voor een licht menu met frisse lente smaken.
Paasdiner DEF
Voor bij de koffie: Appel citroen meringue taart
Amuse:                   Broccoli crème met garnalen
Voorgerecht:         Zalm carpaccio met venkelsalade
Hoofdgerecht:      Quiche met groene asperges
Nagerecht:            Mango passievrucht cheesecake ijs

Wanneer je eters hebt die niet van vis houden kun je de garnalen bij de amuse weglaten of vervangen voor stukjes parmaham, eventueel geroosterd in de oven zodat ze lekker knapperig worden. Een goed alternatief voor de zalm carpaccio is deze kipcocktail.

De planning
Weekend van 28/29 maart
Maak alvast je boodschappenlijstjes en haal alle houdbare producten in huis. Denk hierbij ook aan wat te drinken.

Maak alvast het ijs (dit blijft makkelijk een week goed in de vriezer) en de lemon curd (bewaren in de koelkast) voor in de appel citroen meringue taart.

Een dag van te voren
Vandaag begin je met het maken van het deeg voor de quiche. Leg dit, gewikkeld in plastic folie, in de koelkast totdat je het morgen weer nodig hebt. Ook maak je alvast de citroen munt pesto voor de quiche. Tenslotte bak je de spekjes voor de quiche alvast uit. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en dep droog. Zet in een afgesloten bakje weg tot gebruik voor morgen.

Ga verder met de appel citroen meringue taart. Vandaag maak je alvast de bodem inclusief de appels. Laat de taart goed afkoelen en zet weg in de koelkast. Morgen ga je hiermee verder.

Voor de zalm carpaccio maak je vandaag alvast de mierikswortelsaus.

Tenslotte maak je vandaag alvast de broccoli crème.

De ochtend van het diner
In de ochtend maak je alvast de venkelsalade voor bij de zalm carpaccio. Bewaar deze in de koelkast tot gebruik.

Voor de quiche grill je alvast de asperges en kook je de doperwten. Meng alvast de munt citroen pesto met de Griekse yoghurt en de eieren en bewaar dit mengsel in de koelkast. Doe het deeg voor de bodem alvast in de vorm en vul met de asperges, spekjes en doperwten. Rasp alvast de pecorino voor over de quiche. Zet de gevulde vorm en de geraspte kaas nog even in de koelkast tot gebruik.

Verdeel de lemon curd over de appeltaart en maak de meringue. Verdeel deze over de taart en maak met je vingers mooie pieken. Brand deze met een crème brulêe brander af en bewaar buiten de koelkast tot gebruik (anders wordt je meringue weer zacht).

Dek eventueel alvast de tafel voordat iedereen arriveert als je weet dat je die niet meer wil gebruiken tot aan het diner.

Het diner
Serveer de appel citroen meringue taart wanneer iedereen gearriveerd is. Geniet, klets gezellig bij of speel een spelletje en duik vooral nog even niet de keuken in.

Vlak voordat je wil gaan eten maak je de amuse af met de garnalen. Ook laat je de oven alvast voorverwarmen voor de quiche. Terwijl jij in de keuken staat, laat je iemand anders alvast iedereen van wat te drinken voorzien en de waterkan op tafel vullen. Vervolgens serveer jij de broccoli crème met garnalen. Deze kun je al aan tafel serveren, maar dit gerecht past ook goed bij de borrel.

Na het eten van de amuses maak je eerst de quiche af: verdeel het eiermengsel over de groentes en bestrooi met de geraspte kaas. Vervolgens verdeel je de gerookte zalm voor het voorgerecht over de borden. Verdeel de venkelsalade hierover en serveer met de saus. Vlak voordat je aan tafel gaat schuif je de quiche de oven in. Zet een timer, dan weet je zeker dat het gerecht niet verbrandt.

Nadat iedereen van de zalm carpaccio genoten heeft haal jij de quiche uit de oven. Vlak voordat je aan tafel gaat haal je alvast het ijs uit de vriezer. Dit heeft namelijk wel een half uurtje nodig om op temperatuur te komen, zodat je het goed kunt scheppen.

Serveer tenslotte het ijs.

Smakelijk eten en fijne Paasdagen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>