Paddenstoelen bruschetta

Paddenstoelen bruschetta-met logo

Ingrediënten voor 8 bruschetta’s:
• 8 plakjes ciabatta brood of stokbrood
• 1 teen knoflook
• flinke scheut olijfolie
• 200g gemengde paddenstoelen
• 8 plakjes Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de paddenstoelen fijn. Hak ook de knoflook fijn.

Meng de knoflook met de olijfolie in een diep bord. Dip alle plakjes met een zijde in de olijfolie en leg op het rooster van je oven.

Rooster de broodjes in circa 2 minuten knapperig. Terwijl het brood in de oven ligt bak je de paddenstoelen op hoog vuur totdat het vocht eruit is.

Snijd of schaaf 8 plakjes van de Parmezaanse kaas.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de broodjes en beleg met een plakje kaas. Serveer direct!

 

Bruschetta blijft wat mij betreft een ideaal hapje. Het smaakt heerlijk, is makkelijk te maken en je kunt oneindig variëren met het beleg. Een paar weken geleden aten wij deze variant met paddenstoelen. Wij aten deze paddenstoelen bruschetta samen met dit pompoen torentje als avondeten. Beetje gek, maar dat gebeurt hier wel vaker als ik nieuwe dingen wil uitproberen 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.