Paddenstoelen gehaktbrood

paddenstoelen-gehaktbrood-met-logo

Ingrediënten voor 1 gehaktbrood ter grootte van een cake:
•    600g gehakt
•    Peper en zout naar smaak
•    1 sjalot
•    2 tenen knoflook
•    200g paddenstoelen
•    100g zachte geitenkaas
•    2 eieren
•    2 volkoren beschuiten

Verwarm de oven voor 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Neem het gehakt en breng op smaak met zout en peper. Snipper het sjalotje en pers de knoflook uit. Hak de paddenstoelen in stukjes en verkruimel de geitenkaas en de beschuiten.

Kluts de eieren en meng alles met het gehakt. Doe het gehaktmengsel in het cakeblik en strijk dit glad.

Bak het gehaktbrood in circa 40 minuten in de oven gaar. Giet het vocht er wat af. Lekker op een broodje met rucola, plakjes komkommer en truffelmayonaise.

 

Een hele tijd geleden maakte ik dit Mediterraanse gehaktbrood! Heerlijk van smaak maar ook erg makkelijk te maken want de oven doet het meeste werk. Toen een paar weken geleden mijn zwager en schoonzusje kwamen eten besloot ik dan ook een nieuwe versie te maken. De avond van te voren maakte ik het gehaktbrood al helemaal klaar zodat ik het voor het etentje alleen nog in de oven hoefde te schuiven. Wij aten dit paddenstoelen gehaktbrood op broodjes en dat was echt super lekker! En heb je nog een plakje over dan is dat de volgende dag ook nog heel goed te eten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.