Paddenstoelenlasagne met spinazie

paddenstoelenlasagne-met-spinazie-met-logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    400g kipfilet reepjes
•    250g champignons
•    200g paddenstoelenmelange
•    400g spinazie
•    300g ricotta
•    4 eetlepels truffeltapenade
•    125g mozzarella
•    250g volkoren lasagnebladen

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Maak de champignons schoon en snijd in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hierin de kipfilet. Breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de kip gaar is, voeg je de champignons toe en bak je deze circa 2 minuten mee. Voeg nu de spinazie in de delen toe en laat steeds slinken. Tenslotte voeg je de ricotta en truffeltapenade  toe en verwarm je deze nog kort mee totdat alles goed door elkaar geroerd en gemengd is.

Snijd de mozzeralla in plakken.

Vet een grote ovenschaal in met olijfolie. Verdeel hier ongeveer 1/4 van de saus overheen. Beleg met lasagnebladen. Herhaal dit twee keer en eindig met een laag saus. Verdeel de mozzarella over de lasagne en gaar deze in circa 30 minuten in het midden van de oven.

 

Ik ben gek op lasagne maar een beetje variatie op z’n tijd kan geen kwaad. Het was daarom hoog tijd om eens te experimenteren met een nieuw recept. We zitten natuurlijk volop in het paddenstoelen seizoen en ik had voor mijn verjaardag net een truffelpakket gekregen dus zo kwam het dat ik deze paddenstoelenlasagne bedacht. Alleen paddenstoelen vond ik onvoldoende groente dus ik besloot er nog spinazie aan toe te voegen. Ik maakte deze paddenstoelenlasagne toen er vriendinnen kwamen eten en de schaal ging helemaal leeg. Aanrader dus!


2 reacties

  1. Dol op lasagne! Deze variant klinkt heerlijk.

    1. Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.