Paddenstoelenmousse met krokant gebakken parmaham

Ingrediënten voor 3 personen (voorgerecht):
•    250g kastanjechampignons
•    1 kleine rode ui
•    2 eetlepels olijfolie
•    250 milliliter paddenstoelenbouillon
•    100 milliliter kookroom
•    Handje verse selderij
•    4 plakken parmaham

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui goudbruin in circa 4 minuten.

Voeg de champignons toe en wok ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de champignons in 8 tot 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Schenk de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de champignons zacht zijn.

Pureer het paddenstoelen mengsel met een staafmixer tot een smeuig geheel en laat een beetje afkoelen. Hak de selderij en roer er doorheen. Houd evt. 3 blaadjes apart ter garnering. Verdeel de paddenstoelenmousse over 3 glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken parmaham op een stuk bakpapier op het ovenrooster en bak ze in circa 8 minuten krokant. Breek in stukken en verdeel over de glaasjes met paddenstoelenmousse. Serveer direct.

 

Het is weer volop paddenstoelen seizoen. De aardse smaak van deze groente past wat mij betreft heel goed bij de herfst. Deze paddenstoelenmousse is niet moeilijk om te maken maar wel erg lekker en ziet er feestelijk uit. Een fijn voorgerecht dus! Overigens kun je dit in kleinere glaasjes ook heel goed als borrelhapje serveren.   


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.