Paprikahummus

Paprikahummus met logo

Ingrediënten voor 1 flinke pot
•    200g kikkererwten uit blik, uitgelekt
•    4 rode puntpaprika’s
•    1 teen knoflook geperst
•    2 volle eetlepels Tahin (dit is sesampasta en is verkrijgbaar in de supermarkt)
•    Sap van 1 limoen
•    1 eetlepel witte wijn azijn
•    Klein scheutje olijfolie
•    1/2 theelepel komijnpoeder
•    Peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.

 

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Als je geen grillstand in je oven hebt zet je de oven gewoon op 250 graden.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder alle zaadjes. Leg de helften met de schil omhoog op de bakplaat. Bak de paprika’s circa 15 minuten of totdat de schil zwarte blaren heeft in de oven.

Laat de paprika afkoelen. Doe ondertussen alvast alle andere ingrediënten in de keukenmachine, blender of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Trek de eventuele zwart geblakerde vellen van de paprika, snijd ze in grove stukken en voeg toe aan de andere ingrediënten. Maal er nu een lekkere hummus van. Proef je vers gemaakte hummus en breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.

In een afgesloten bakje blijft deze paprikahummus een paar dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de paprikahummus eventueel ook invriezen.

Bron: Sarah aan de kook

 

Mijn collega’s zeggen altijd dat ik boterhammen bouw in plaats van beleg tijdens de lunch. En eigenlijk klopt dat ook wel. Ik begin vaak met een laagje hummus, daarop verschillende groentes zoals rucola, komkommer en avocado en tenslotte iets van vleeswaren en kaas en daar komt dan weer een met hummus besmeerde boterham bovenop. Omdat ik zo graag hummus eet maar hier kant & klaar eigenlijk altijd suiker in zit wilde ik het wel eens zelf maken. Er bestond geen twijfel over waar het recept vandaan moest komen. Regelmatig kijk ik op het blog van Sarah en daar zie ik zoveel verschillende hummus recepten voorbij komen dat zij vast weet hoe je de lekkerste kunt maken. Deze paprikahummus is super lekker en net wat specialer en smaakvoller dan een naturel hummus.  Niet alleen is dit heerlijk als broodbeleg maar ook als groentedip of om op je stokbroodje te smeren in plaats van pesto of kruidenboter tijdens de barbecue.


2 reacties

  1. Jumm, ga ik maken als ik terug ben in Nederland! Toch nog iets om naar uit te kijken als dit heerlijke luxe reizende bestaan straks op houdt 😉

    1. Voorlopig nog lekker genieten van het reizen inderdaad! Met al dat lekkere en goedkope Aziatische eten zal er nu niet (veel) zelf gekookt worden of wel?

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.