«

»

feb 14

Passievrucht cheesecake in een glas

Passievrucht cheesecake in een glas met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 bastogne koekjes
•    1 flinke eetlepel roomkaas
•    3 flinke eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    4 theelepels passievruchtencurd

Als je zelf passievruchtencurd maakt begin je hiermee volgens dit recept. Dit kan al ruim van te voren want in een afgesloten potje of bakje in de koelkast is de curd minstens 3 weken houdbaar.

Meng de roomkaas met de Skyr tot een egale massa. Proef en voeg naar smaak eventueel nog iets meer van een van de ingrediënten toe.

Neem 2 glazen en verkruimel 1 bastogne koekjes boven ieder glas. Verdeel nu de helft van het roomkaasmengsel over ieder glazen en schep de passievruchtencurd hierop.

Eventueel kun je het gerecht nog garneren met een halve of kwart passievrucht er bovenop.

 

Hoewel het nog even duurt ben ik stiekem al druk bezig met recepten voor rondom Pasen en het voorjaar. Hiervoor maakte ik onlangs passievruchtencurd maar ik had nog best wat over. En dus besloot ik om hiermee nog maar wat andere experimentjes te maken. Zo ontstond ook deze passievrucht cheesecake in een glas. Een heerlijk fris en fruitig dessert wat je binnen no time in elkaar zet. En hiermee komen je smaakpapillen alvast lekker in de voorjaarsstemming al moeten we er natuurlijk nog wel even op wachten voordat het zover is… Enne het is natuurlijk ook meteen een leuk idee voor een passievolle Valentijnsdag 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>