«

»

apr 17

Passievrucht maanzaad muffins

passievrucht maanzaad muffins met logo

Ingrediënten voor circa 20 muffins:
• 200g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 200g suiker
• 4 eieren
• 125g crème fraîche
• 200g bloem
• 16g bakpoeder
• Snufje zout
• 10 eetlepels passievruchtencurd
• 55g maanzaad

Begin met het maken van de passievruchtencurd volgens dit recept. Dit kun je eventueel al een dag of zelfs een week van te voren doen. De passievruchten curd moet helemaal afgekoeld zijn voordat je deze kunt gebruiken in dit recept.

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Zet een muffinvorm op je ovenrooster en vul met cupcake papiertjes.

Mix de boter met de suiker in ongeveer 4 minuten licht en luchtig. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de eieren al mixend in delen toe aan het boter mengsel. Voeg nu de crème fraîche toe en mix totdat alles goed gemengd is.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg dit in delen toe aan het beslag en blijf mixen. Tenslotte roer je de passievruchtencurd en het maanzaad er met de hand doorheen totdat alles goed gemengd is.

Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in circa 20 tot 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer of de muffins gaar zijn door er in het midden een satéprikker in te steken, deze moet er schoon uitkomen.

Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten en zet ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.Wanneer de cake gaar is haal je de vorm uit de oven. Laat de cake rusten in de vorm. Wanneer de cake loskomt van de vorm, Keer je de vorm om op een ro0ster en laat je de cake daarop helemaal afkoelen. Serveer eventueel nog met extra passievruchtencurd.

 

Op de ochtend van onze bruiloft zagen Mark en ik elkaar voor het eerst bij ons thuis. Uiteraard onder toeziend oog van enkele familieleden en goede vrienden. Voor bij de koffie had ik een dag eerder deze passievrucht maanzaad muffins gebakken. Uiteraard met een zeer toepasselijk hartjes papiertje er omheen 😉 De cakejes waren heerlijk! Lekker luchtig en super smaakvol. De maanzaadjes voegen er een lekkere crunch aan toe. Er zou overigens eventueel nog wel wat extra passievrucht in mogen. Het enige nadeel van dit recept: die maanzaadjes blijven zo tussen je tanden hangen. Had ik vooraf niet zo heel goed over nagedacht… Maar dat mocht de pret niet drukken, ze waren even goed heerlijk van smaak!

Trouwfotografie Amsterdam

Zie je de cakejes rechts staan 😉 Foto gemaakt door Arma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>