«

»

mrt 21

Passievruchtencurd

Passievruchtencurd met logo

Ingrediënten voor 1 pot
•    5 passievruchten
•    sap van 1 citroen
•    50g boter op kamer temperatuur
•    150g witte basterdsuiker
•    2 eieren

Lepel de passievruchten uit en pers het sap van de citroen er boven uit.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en het passievruchtmengsel toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de passievruchtencurd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door. Giet de curd in een pot en laat verder afkoelen. De passievruchtencurd is nog een beetje dun als je het in de potjes doet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze passievruchtencurd kun je ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Met enige regelmaat kom ik bij de Bakkerswinkel aangezien die vlak bij mijn werk zit. Naast lemon curd hebben ze hier ook passievruchtencurd. Ik ben fan van lemon curd en eet graag passievruchten dus het stond al een tijdje op mijn lijstje om ook een keer passievruchtencurd proberen te maken. Dit was het resultaat van dat experiment en ik moet zeggen dat het wel een succesnummertje was. Net als lemon curd is dit lekker bij scones maar ook heerlijk om taarten te vullen, door je yoghurt te roeren of op je brood te smeren. Ik gebruikte deze passievruchtencurd onder andere voor het vullen van een bombe en bij een chocolademousse.


2 reacties

  1. Jamie

    Wow, dat ga ik ook proberen!!!! En gave foto zeg 🙂

    1. Sanne Arts

      Hihi dank je. Dit is de eerste waarbij ik Light room gebruikt heb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>