«

»

dec 27

Pastinaak crème

pastinaak-creme-met-logo

Ingrediënten voor 7 amuses/hapjes:
•    300g pastinaak
•    2 sjalotjes
•    2 eetlepels olijfolie
•    300ml paddenstoelenbouillon
•    150ml kookroom
•    Peper & zout
•    7 flinke theelepels cranberry compote

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Maak de cranberry compote volgens dit recept of gebruik kant en klare compote. Als je ‘m zelf maakt kun je dit ook al een dag van te voren doen.

Snipper de sjalotjes. Schil de pastinaken en snijd in stukjes. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalotjes goudbruin in circa 4 minuten.

Voeg de pastinaak stukjes toe en wok ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Stoof de pastinaak in circa 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de pastinaak zacht is.

Pureer het pastinaak mengsel met een staafmixer tot een smeuig geheel en laat een beetje afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de crème over 7 amuse glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden.

Verdeel voor het serveren de cranberry compote over de pastinaak crème.

 

Dit recept voor crème doet het eigenlijk altijd goed en ik heb er al best veel variaties mee gemaakt. Op kerstavond kwam Mark zijn familie bij ons eten en deze pastinaak crème met cranberry compote was een van de amuses die we serveerden. De aardse smaak van de pastinaak gaat perfect samen met de zure en toch ook licht zoete smaak van de cranberry compote. Succes gegarandeerd dus met dit heerlijke hapje! Ideetje voor tijdens de jaarwisseling wellicht?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>