Pastinaak soep

pastinaak-soep-met-logo

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht): 
•    1 ui
•    500g pastinaak
•    1 conference peer
•    Scheutje olijfolie
•    500 milliliter groentebouillon
•    100 milliliter kookroom
•    Versgemalen peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snijd in blokjes.  Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui. Wanneer de ui glazig is, voeg je de pastinaak en peer toe. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Nadat de soep 20 minuten zachtjes heeft gekookt voeg je de kookroom toe en breng je de pastinaak soep verder op smaak met versgemalen peper. Laat nog 5 minuten doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer direct.

 

Deze pastinaak soep maakte ik voor 2 kerstdiners als amuse die ik serveerde in mini soepkommetjes. Maar het recept is natuurlijk ook uitermate geschikt als voorgerecht, lunch of als lichte maaltijd, eventueel aangevuld met een stukje brood erbij. Wat mij betreft is er, vooral in de winter, altijd een reden voor soep. En het is zo makkelijk om een lekkere soep zelf te maken dat je er zeker tijd voor kunt vinden.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.