«

»

mrt 11

Penang curry pasta

Penang curry pasta met logoIngrediënten voor 4 personen:
•    4 rode chilipepers
•    2 kleine sjalotjes
•    2cm gember
•    2 grote tenen knoflook
•    2 stengels citroengras (alleen het witte gedeelte)
•    20 milliliter heet water
•    rasp van 1 limoen
•    1 eetlepel vissaus
•    1 eetlepel zonnebloemolie
•    3 eetlepels (zelfgemaakte) pindakaas met stukjes pinda

Voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig.

Wanneer je zelfgemaakte pindakaas wil gebruiken voor deze curry pasta maar je die eerst volgens dit recept. Dit kan ook al 1 of 2 dagen van te voren.

Verwijder de steeltjes van de chilipepers en hak in stukjes. Snipper de sjalotjes. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Pers de knoflook uit of hak fijn. Snijd het citroengras klein.

Neem een hoge beker voor de staafmixer en doe de chilipeper, sjalotjes, gember, knoflook en citroengras daarin. Voeg het water toe en hak fijn tot een gladde pasta. Dit kan eventueel ook in een blender. Voeg nu de limoenrasp, vissaus en olie toe en maal wederom tot een gladde pasta. Tenslotte voeg je de pindakaas toe en mix je alle ingrediënten totdat een dikke curry pasta ontstaat.

De curry pasta is nu klaar voor verder gebruik. Je kunt ‘m goed afgesloten maximaal 1 week bewaren in de koelkast. Wanneer je de curry pasta gaat gebruiken, bak je deze eerst 2 minuten in de wok om de smaken optimaal vrij te laten komen. Daarna voeg je het vlees en de groentes toe samen met kokosmelk. Hier vind je een recept voor een Maleisische curry met kip en pinda’s ter inspiratie.

Bron: Curry Bible

 

Vorige week aten wij bij vrienden een heerlijke curry die zij maakten uit de Curry Bible, een boek wat ze in India kochten tijdens een vakantie. Ik mocht het boek lenen en besloot er afgelopen weekend maar meteen iets uit te maken. Mijn oog viel gelijk op de Penang curry pasta want afgelopen zomer waren wij nog op dit Maleisische eiland wat bekend staat om het heerlijke eten. Nu hebben wij in Maleisië sowieso iedere avond heerlijk gegeten maar dat terzijde. Deze curry is niet heel pittig, maar wel een lekkere afwisseling bij de standaard rode of groene Thaise curry. Wil jij wel graag echt pittig eten? Verwijder dan niet de zaadjes uit de rode pepers en voeg eventueel nog een extra pepertje toe.


2 reacties

  1. Judith - myfoodblog.nl

    Altijd goed, een lekkere curry 🙂

    1. Sanne Arts

      Helemaal eens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>